Bosnia and Herzegovina

Promašile državu: Umjesto u Nicu, došle u Niš

Umjesto na šetalištu u Nici u Francuskoj, dvije starije Italijanke greškom su se minulog vikenda obrele u - Nišu.

Zbog sličnosti u pisanju imena grada u Srbiji i poznatog francuskog turističkog centra, one su vjerovatno napravile previd i kupile avionske karte do Niša.

No, kada su slijetale na pistu "Konstantina Velikog" shvatile su da su na pogrešnom mjestu i da je Nica više od 1.500 kilometara daleko.

- U subotu su dvije starije dame došle u Niš letom kompanije "Rajan er" iz Begrama kod Milana, a planirale su da idu u Nicu - potvrdila je portparol aerodroma "Konstantin Veliki" Ivanka Stanisavljević.

Prema prvim informacijama, dvije žene su odlučile da ostanu i obiđu Niš do narednog ljeta kojim je bio planiran povratak kući.

Tako su, igrom slučaja, umjesto Trga Masena i drugih znamenitosti Nice, dobile priliku da upoznaju ništa manje atraktivnu historiju Niša u kojem je u antičko doba rođen car Konstantin, obiđu Medijanu, Tvrđavu, Ćele kulu...

Ovo nije prvi slučaj da se turisti greškom nađu u Nišu, misleći da su na putu za Nicu. Posljednji put se to desilo krajem 2016.godine kada su trojica turista iz Češke, letom iz Bratislave stigli u Niš umjesto u Nicu.

Da nisu na pravom mjestu posumnjali su još u vazduhu, kada su upitali stjuardesu "a gdje je ovde more", očekujući da na obzorju vide obrise poznatog francuskog ljetovališta.

Slovački mediji prenijeli su tada da su turisti bili razočarani nakon slijetanja u Niš, gdje ih je umjesto sunca fracunskog mondenskog grada, dočekalo sivo decembarsko nebo, budući da su naredni let imali tek za pet dana.

No, za razliku od Čeha koji su odmah iz Niša produžili za Sofiju gdje su uhvatili prvi let za Nicu, dame iz Italije ostale su u Nišu i nema sumnje da su se lijepo provele.

Football news:

Pep Guardiola: I would have stayed at Manchester City and in League 2
Manchester United is ready to sell Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones and Rojo
Frank Lampard: I expect more from Chelsea, but now the result is most important
Atalanta does not lose 15 matches in a row – 13 wins and 2 draws
Lorient threw one newcomer off a plane and sent another under the water-all for the sake of presentations on social networks
Pasalic scored a hat-trick in the match against Brescia. Atalanta smashes the opponent 6:1
Rummenigge on Ribery: Hennessy was like a second father to him, and I was like a second mother