logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Romantičari srušili jednu od najboljih ekipa

U maglajskoj sportskoj dvorani, koja je srušila sve rekorde posjećenosti, pred oko 1.100 gledalaca, maglajski rukometaši

Nakon početnog vođstva gostiju , Maglajlije, kojima su tokom cijelog susreta navijači bili dodatni vjetar u leđa, stižu prednost i do kraja prvog dijela igralo se gol za gol. Domaći na odmor odlaze kod rezultata 14:12.

Čvrsto se igralo i u nastavku susreta, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi pet minuta prije kraja Romantičari ponovno imali prednost 27:25. Ali, ni gosti se nisu predavali i poravnavaju na 27:27 tri minute prije kraja susreta. 

Ipak, fantastični Čičkušić ponovno dovodi domaće u vođstvo, uspješan je bio i Hasić a 30 sekundi prije kraja meča, Mutapčić brani udarac gostiju za veliko slavlje igrača i navijača. Susret u Maglaju pratilo je i više od stotinu navijača Gračanice, koji su zajedno sa domaćim stvorili odličnu atmosferu u dvorani. Kod domaćih najefikasniji je bio Čičkušić sa 18 golova, a kod gostiju se Mehmedović sedam puta upisao u listu strijelaca.

- Čestitam navijačima obje ekipe na odličnoj atmosferi. Mogu reći da je pobjeda Maglaja apsolutno zaslužena, oni su je više željeli u ovom trenutku - rekao je nakon susreta trener Gračanlija Damir Doborac.

Domaći ni u ovom susreti nisu nastupili kompletni. Damir Kadrić je povrijeđen već duže vrijeme, Edo Mehinagić još nije dobio 'zeleno svjetlo' za povratak u ekipu, a Selvedin Omahić je tokom susreta rano dobio crveni karton zbog tri isključenja.

- Čestitam svojim momcima, bila je to timska igra za veliku pobjedu. Bili smo borbeni na terenu, publika nas je nosila cijelo vrijeme postigli smo zasluženu pobjedu i tri važna boda - izjavio je trener domaćih Ermin Bajrić.

Themes
ICO