Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

SASTANAK KURTIJA I VUČIĆA U BRISELU: Fotografija govori više od hiljadu riječi

"Nadam se kakvom-takvom rješenju, iako u to uopšte ne vjerujem", poručio je Vučić.

  • Regija

  • Prije 15 min  Prije 10 min

  • 0

U Briselu je oko 10:30 sati počeo sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija u okviru dijaloga Beograda i Prištine, na kojem je domaćin visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell, a kojem prisustvuje i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

Vučić i Kurti su se, pred početak sastanka, odvojeno sastali sa Borrellom i Lajčakom, prenosi Oslobođenje.

"Nedavne tenzije na sjeveru Kosova još jednom su pokazale da je vrijeme da se krene napred ka punoj normalizaciji. Očekujem da oba lidera budu otvoreni i fleksibilni da nađu zajednički jezik", naveo je Borrell na Twitteru.

Vučić je istovremeno na svom zvaničnom Instagram nalogu napisao da se nada „kakvom-takvom rešenju“: "Početak razgovora o suštinskim problemima na Kosovu. Nadam se kakvom-takvom rešenju, iako u to uopšte ne verujem."

Podsjetimo, Vučić je ranije, nakon sastanka sa glavnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da se on i Kurti u "skoro ničemu ne slažu".

Ako je suditi prema fotografiji koja je "procurila" sa sastanka, srbijanski predsjednik nije nimalo raspoložen i djeluje veoma ozbiljno.

(Oslobodjenje.ba