Bosnia and Herzegovina

SBB: Krajinu ne damo, Krajina je naša

Stotine građana Sanskog Mosta došlo je da se upozna s politikom ove stranke, te kandidatima za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima.

- Ako dođemo na vlast, a hoćemo, tvrdim vam Krajina će imati svog ministra koji će biti zadužen samo za razvoj Krajine. Čak i probleme s migrantima prebacuju u Krajinu. Krajinu ne damo, Krajina je naša – rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, praćen gromoglasnim aplauzima.

  Inače, skup u Sanskom Mostu otvorio je Admir Mušanović, predsjednik OO SBB-a Sanski Most.

Jasmin Burnić, kandidat za Skupštinu Unsko–sanskog kantona, zahvalio je Radončiću na dolasku u njihov grad.

- Sanski Most je dokazao koliko poštuje Radončića još 2014. godine, kada je uvjerljivo pobijedio za člana Predsjedništva BiH u ovom gradu, a tako će, akobogda, biti i za 20 dana – kazao je Burnić, te javno zahvalio Fuadu Čibukčiću, direktoru Fonda za okoliš FBiH koji je omogućio ovoj općini 180.000 KM za projekte, te ministru Ismiru Juski, ministru saobraćaja i komunikacija BiH, koji je za infrastrukturne projekte osigurao 310.000 KM.

Krajina je spremna, ljudima je potrebna nada i spas, a Krajišnici to vide u predsjedniku SBB-a, riječi su kojima je svoj govor otvorio Agan Bunić, nosilac liste za Skupštinu USK.

Redžo Kurbegović, kandidat za Parlament FBiH, podsjetio je da ozbiljni investitori ovaj grad zaobilaze u širokom luku.

- Postali smo država gdje poslove dobivaju samo probrani - poručio je Kurbegović.

Na skupu je govorio i Meho Rekić, nosilac liste za Parlament BiH, koji je potcrtao da je Sanski Most lijep, ali, nažalost, pust grad.

Azra Hadžić–Bećirspahić, nositeljica liste za Parlament FBiH, kazala je da građani Krajine zaslužuju bolji život, a da im to sada može osigurati samo SBB i Fahrudin Radončić.

- Naš predsjednik Radončić je jedini kandidat za člana Predsjedništva BiH koji nikada iz budžeta nije uzeo ni marku. S druge strane imamo Senada Šepića, Šefika Džaferovića. To su profesionalni budžetski uhljebi koji žele da žive na račun naših građana – kazala je Hadžić–Bećirpsahić.

Skupu SBB-a u Sanskom Mostu prisustvovao je i ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko, nosilac liste za Parlament BiH u Kantonu Sarajevo. On je kazao da ga za Sanski Most vežu brojne uspomene i podsjetio da je lično učestvovao u borbi za oslobođenje Sanice, čime je otvoren put za oslobođenje Sanskog Mosta.

- Kao ministar prometa sam BiH donio 2,7 milijardi maraka za Koridor 5C, a do iduće godine ćemo preuzeti bh. nebo i spasiti 150 miliona KM. Oni koji misle da je država od Baščaršije do Marindvora ne mogu biti na njenom čelu – rekao je Jusko praćen aplauzima.

U Sanskom Mostu je bio i Admir Čavka, šef Koalicije „Domovina“ u NSRS, potpredsjednik SBB-a i kandidat za potpredsjednika Republike Srpske.

- Najviše sam u životu naučio od Radončića, a to je da mi, Bošnjaci, moramo hodati uzdignute glave. Glasajte za SBB i našeg predsjednika svih građana Fahrudina Radončića – kazao je Čavka.

(Vijesti.ba)

Football news:

Photo of the day: Kvyat and 4 other Formula 1 drivers refused Kaepernick's gesture before the restart
Courtois played 17 dry games for real in the La Liga season. This is the best overall result in 25 years
Sergio Ramos: it's not the referees who win or lose La Liga
The banner of Labor player was struck by lightning in training. They say there were no visible signs of a thunderstorm (this happens)
Ex-referee Andujar Oliver: Marcelo stepped on his foot. It's a penalty
Ramos scored 5 goals after the resumption of the season, 3 from penalties
Jurgen Klopp: Titles don't make players better. I don't like questions about dynasty and dominance