Bosnia and Herzegovina

SDA SANDŽAKA TRAŽI DA SE PONOVE IZBORI U SRBIJI: 'Aleksandar Vučić je građane držao u zabludi'

Predstavnici SDA Sandžaka neće se odazvati na poziv predsjednika Republike Srbije za razgovore o formiranju nove Vlade, saopćeno je iz SDA Sandžaka.

Stranka demokratske akcije Sandžaka smatra da izbori održani 21. juna 2020. godine u Srbiji nisu bili slobodni, demokratski i regularni te da se trebaju ponoviti.

Predstavnici SDA Sandžaka neće se odazvati na poziv predsjednika Republike Srbije za razgovore o formiranju nove Vlade, saopćeno je iz SDA Sandžaka.

Na sastanku predsjednika Republike Srbije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka održanom 4. maja 2020. godine, povodom nastavka izbornog procesa prekinutog uvođenjem vanrednog stanja zbog opasnosti od pandemije koronavirusa, SDA Sandžaka je u pisanoj formi zatražila od predsjednika Republike Srbije da se izbori odlože i održe najranije 6. septembra 2020. godine.

Političkom odlukom vladajućeg režima ukinuto je vanredno stanje i ako nije bilo nikakvih zvaničnih dokaza o prestanku opasnosti po živote i zdravlje građana. Vladajući režim iz Beograda i njihovi poslušnici u Sandžaku prikrivali su informacije o opasnosti i držali su građane u zabludi da je sve u redu sa ciljem da se namješteni izbori održe po svaku cijenu”, stoji u saopćenju SDA Sandžaka.

Vrhunac drskosti i manipulacije građanima Sandžaka pokazali su, kako navode u saopćenju, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru i Vladin koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, koji su koordiniranim aktivnostima tokom izbornog procesa prikrivali informacije o naglom porastu broja oboljelih i umrlih u Sandžaku.

Direktori Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice u Novom Pazaru su obavezni da svakodnevno izvještavaju građane o kvalitetu vazduha koji udišemo, o kvalitetu vode koju pijemo i higijensko-epitemijološkoj situaciji. Njihova službena, ljudska i krivična odgovornost je posebno povećana u okolnostima kada su ugroženi zdravlje i životi građana, saopćeno je iz SDA Sandžaka.

Vezane vijesti

Football news:

The Premier League clubs voted against 5 substitutions next season
City has fought back from UEFA and is ready to update: Pep has 300 million on transfers, Ferran Torres and ake have already been taken, and Coulibaly is on the way
I love Fulham. I'm sure it's going to hurt, but it's permanent
Streich-the main thinker of German football: does not watch the Premier League, talks about Dostoevsky and empathy
Dembele worked in the General group of leopards in front of Napoli. He has not played since November
Casemiro on respect for Zidane: I still get excited when I talk to him. It's incredible
Cakir will referee the Barcelona-Napoli match in the Champions League