logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

SJEĆATE LI SE MONIKE SELEŠ?: Evo kako izgleda danas sa 45 godina (FOTO)

U braku je s 35 godina starijim biznismenom Tomom Golisanom, čije je bogatstvo procijenjeno na 3,4 milijarde dolara.

Monika Seleš bila je najslavnija tenisačica bivše Jugoslavije. Osim što je nakon duge dominacije svrgnula s trona Steffi Graff i postala najbolja tenisačica svijeta, prva s ovih prostora kojoj je to uspjelo, ostala je zapamćena kao najmlađa tenisačica u povijesti koja je osvojila Roland Garros. Tad joj je bilo samo 16 godina. 

U travnju 1993. napad na nju šokirao je svijet, kad je Nijemac Gunther Parche tijekom meča istrčao na teren i zabio joj nož u leđa. Odmah je prevezena u bolnicu, a iako je fizički brzo zacijelila, ostale su joj teške psihičke posljedice. Profesionalnom tenisu se nije vratila naredne dvije godine. Njen napadač nikad nije završio u zatvoru jer je proglašen mentalno nestabilnim. Nakon toga se zaklela da nikad više neće nastupati u Njemačkoj. 

"Mislim da se osiguranje nije promijenilo od vremena kad sam probodena. Čini se da se zaboravlja da me taj muškarac namjerno napao i da nikad zbog toga nije kažnjen. Ne bih se osjećala sigurno da se vratim, ne vidim da će se to dogoditi", ispričala je u jednom intervjuu za BBC 2000. godine.

Posljednji meč je odigrala 2005., nakon čega se, zbog ozljede stopala povukla iz tenisa. Danas joj je 45 godina, a u braku je s 35 godina starijim biznismenom Tomom Golisanom, čije je bogatstvo procijenjeno na 3,4 milijarde dolara. U vezi su od 2009. godine, a trenutno žive na Floridi.

Monika Seleš (Foto: FOS Media)

(Index)

Vezane vijesti

Themes
ICO