Bosnia and Herzegovina

SKANDALOZNO; NIP PREDSTAVIO SVOG KANDIDATA KAO USPJEŠNOG DIREKTORA IZ IMTECA: Kompanija zaprijetila tužbom i…

Stranka Narod i pravda predložila je Adnana Delića za zajedničkog kandidata "četvorke" za načelnika sarajevske Općine Novi Grad.

U medijskim izvještajima kojima su iz Naroda i pravde otkrili ime kandidata je istaknuto da je Delić direktor marketinga kompanije Imtec, te da je polaznik Leadership Programa prestižnog američkog Adizes Instituta, namijenjenog razvoju vještina najvišeg nivoa menadžera i ovladavanju alatima organizacione transformacije u kompanijama.

Međutim, nakon tih medijskih objava su reagirali iz kompanije Imtec, iz koje su istaknuli da su naziv i logo te firme zaštićeni kod državnih agencija za zaštitu intelektualnog vlasništva, te da nije dozvoljeno da se koriste za javnu promociju bilo čega i bilo koga bez odobrenja Imteca. Također su najavili pokretanje tužbi protiv svih koji neovlašteno koriste ime i logo Imteca.

- Posebno nije dozvoljeno da se isto koristiti u političke promocije, jer Imtec d.o.o. nije politička organizacija – navodi se u reakciji te kompanije, prenosi Faktor.

Također u svom saopćenju za javnost iz Imteca ističu da, ukoliko je neko imao zaposlenje u Imtecu, "ne znači da je taj posao uspješno radio".

- Netačno je također da je Adnan Delić polaznik Američkog instituta uvaženog profesora Ishaka Adižesa. Tačno je da Imtec d.o.o kroz procese internog obrazovanja značajnog broja kadrova ima zaključen ugovor sa ASEE Novi Sad, te da Adnan Delić nije više uključen u taj proces – ističu iz Imteca u saopćenju za javnost.

Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista ponudit će zajedničke kandidate za načelnika u općinama Kantona Sarajevo. Najviše kandidata je predložila stranka Narod i pravda, dok će Socijaldemokratska partija imati tek kandidata u Trnovu.

Football news:

A Lebanese football player has died after being shot in the head. It was held near the funeral where shots were fired in the air
Arteta on Barca and Inter's Interest in Aubameyang: Arsenal are as big a club as they are
Aguero may miss another 1-2 months due to injury
Liverpool will buy Jota for 41 million pounds. Wolverhampton will pay up to 13.5 million for Hoover
8 is Bavaria's favorite number. Now she beat Schalke: Gnabry scored a hat-trick, Sane scored 1+2, Lewandowski came up with an assist by rabona
Liverpool agreed a 5-year contract with Jota. The transfer amount could be 43 million euros
I left everything and went to the other side of the world for my favorite team. The heartwarming story of a Norwegian fan in love with Santos