logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Stresna situacija u Ključu: Beba od 4 mjeseca iz Jemena spašena u posljednji čas

Migrantska kriza u BiH uzima sve više maha. Najviše ispaštaju žene i djeca. Naime, kako je objavljeno na Facebook stranici Crvenog križa Ključ kroz redovne aktivnosti volontera CK općine Ključ dogode se i mučne i stresne situacije, kao što je ova večeras. 

Porodica iz Jemena sa bolesnim djetetom od 4 mjeseca i drugim od tri godine, uredno prijavljeni u kampu Borići u Bihaću, ali zbog bolesti djeteta i nemogućnosti liječenja u Bihaću, preciznije zbog štrajka ljekara, otputovali su u Sarajevo.

U povratku iz Sarajeva, prekinuto im je putovanje u Velečevu. Brzom intervencijom i dogovorom CK Ključ, Policijske stanice Ključ, Operativnog štaba i Internacionalne organizacije za migrante (IOM), poslije dva i po sata provedenih u Velečevu, preuzeti su od strane IOM-a.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO