Bosnia and Herzegovina

Sudar grčkog i turskog vojnog broda u Mediteranu

ATINA - Grški i turski ratni brodovi sudarili su se u istočnom Mediteranu, saopštilo je danas grčko ministarstvo odbrane, opisujući događaj kao "nezgodu".

Tokom ove nedjelje tenzije na relaciji Atina-Ankara su neprekidno rasle nakon što je Turska uputila jedan istraživački u pratnji vojnih brodova s ciljem da mapira dio mediteranskog dna na kojem su, kako se pretpostavlja, nalazišta nafte i gasa.

Obje zemlje polažu pravo na taj dio Mediterana, pa je zbog toga za danas zakazan sastanak šefova diplomatija zemalja članica EU.

Turski istraživački konvoj kretao se vodama između Kipra i grčkog ostrva Krita, a njihovu plovidbu su pratili i nadzirali grčki vojni brodovi.

U jednom trenutku je tokom manevrisanja došlo do kolizije između jednog grčkog i jednog turskog vojnog broda.

"Bila je to nezgoda", saopšteno je Rojtersu iz pouzdanog izvora u Grčkoj.

Turska se nije oglasila povodom ovog incidenta u Mediteranu, ali je predsednik Redžep Tajip Erdoan zaprijetio odmazdom svakome ko bi se usudio da napadne turski istraživački brod.

Football news:

Liverpool will pay 4.1 million pounds for Zhota out of 41 million in the first year. Today the midfielder will undergo a medical
Bayern have agreed a 4+1 contract with Ajax defender Dest
Will Juventus take a 10th consecutive League title? Three out of four of our Serie A specialists think not
Norwich refused to sell Barca defender Aarons for 20 million pounds
Aston Villa bought winger Lyon Traore for 17 + 2 million pounds
Genoa have leased Zappacosta from Chelsea and Piazza from Juve
A Lebanese football player has died after being shot in the head. It was held near the funeral where shots were fired in the air