Bosnia and Herzegovina

TEGELTIJA UZVRAĆA OPROBANOM METODOM: Optužuje Avdu Avdića da je snimak nezakonit - 'Sve je čisto kao suza'

Nakon što su danas portal Istraga.ba i autor Avdo Avdić objavili audiosnimak u čijem je centru predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija, Tegeltija je za N1 kazao da je "sve čisto kao suza".

"Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića, putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja, sem što mogu da kažem da, koliko ja znam, gospođa Sanja Čegar je još uvijek stručni saradnik na Okružnom privrednom sudu Banjaluka, a svi razgovori o eventualnom sukobu interesa člana Savjeta Milijane Buhe u slučaju njenog konkurisanja vođeni su ima godina ili dvije dana", naveo je Tegeltija za N1.

On je potvrdio da je članica VSTV-a Milijana Buha s njim razgovarala o pitanju njenog sukoba interesa u slučaju konkurisanja njene sestre "prije jedno godinu ili dvije dana".

"Što je sasvim normalno i da sam joj ja odgovorio da bi u toj situaciji to predstavljalo sukob interesa. Kao što se može vidjeti, ponavljam, nakon godinu ili dvije od tih tazgovora, Sanja Čegar je još uvijek stručni saradnik na Okružnom sudu Banjaluka, gdje je bila i kad su ti razgovori vođeni. Prema tome, u ovom slučaju je sve čisto kao suza", naveo je Tegeltija za N1 televiziju.

Portal Istraga.ba danas je objavio audiosnimak u čijem je centru predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija. Na snimku koji je nazvan "Potkivanje 2", prema navodima portala Istraga, čuje se Milan Tegeltija dok razgovara na telefon.

Materijal su, navodi autor Avdo Avdić, redakciji Istrage dostavile nepoznate osobe sa područja Banje Luke, a provjerama su utvrdili da se radi o autentičnom materijalu.

"Taktiku ćete prepustiti meni, jer se vi u to ne razumijete", kaže predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na kraju telefonskog razgovora, za koji Istraga tvrdi da se radi o Milijani Buhi, doskorašnjoj članici VSTV-a koja je, navodno, insistirala da njena sestra Sanja Čegar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Vezane vijesti

Football news:

Zlatan has scored every year since 1999. Yesterday he scored the first goals in 2021
Real Madrid are confident that PSG will demand 150 million euros for Mbappe. Madrid is not ready to pay so much
Arteta on Ozil: It is always sad when such a figure leaves
Alabai will move to Real Madrid in the summer. The contract for 4 years is agreed, the salary is about 11 million euros (Marca)
Stefano Pioli: We will look at the table in April. For Milan, every match is the most important
Zlatan Ibrahimovic: Together with Mandzukic, we will scare the opponents of Milan. He signed a contract
Milan scored 43 points in 18 rounds - the best result since the 2003-04 season. Then the club became the champion