Bosnia and Herzegovina

Trump kritikovao Svjetsku zdravstvenu organizaciju

Trump kritikovao Svjetsku zdravstvenu organizaciju

Donald Trump / Vijesti.ba

Američki predsjednik Donald Trump oštro je napao Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) i optužio je da je prebliska Kini i da loše vodi pandemiju koronavirusa.

- WHO je stvarno uprskao. Čudno, velikim dijelom ih finansiraju Sjedinjene Države, a oni su usredotočeni na Kinu. Pomno ćemo razmotriti tu situaciju - napisao je na Twitteru predsjednik dok je u zemlji više od 11.000 osoba umrlo od Covida-19.

- Srećom, nisam poslušao početne savjete da ostavimo otvorene granice s Kinom. Zašto su dali tako pogrešan savjet - pitao je.

Sjedinjene Države imaju najveći broj zabilježenih slučajeva zaraze Covidom-19. Broj umrlih od bolesti u zemlji se povećava posljednjih dana na više od 1.000 dnevno i približava se jezivim rekordima Italije i Španije.

Utorak je bio do sada najsmrtonosniji dan od izbijanja epidemije u saveznoj državi Njujorku, koji ima 138.836 potvrđenih slučajeva zaraze, što ga čini daleko najpogođenijom državom u SAD.

(Vijesti.ba)

Football news:

Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak
Scott Makemine: Looking cuts with Zidane, Vieira, Keane. Amazing box-to-box
Jessie Lingard: Last season, I didn't force myself or set goals. It's like a new start
Fjortoft about Werner: Timo is the best talent in Europe. If Liverpool want him, he will be there
The Union was suspended from matches the forward Poltera. The player did not want to take a pay cut
Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years
Kante resumed individual training at the Chelsea base