Bosnia and Herzegovina

Tužiteljica Sarajlija odgovorila Arijani Memić na optužbe da se smijala

Prvo je odgovorila zastupnici Arijani Memić tvrdeći da se nije smijala dok je zastupnica postavljala pitanja. Rekla je da radi za građane i da Tužilaštvo KS nije birokratski aparat.

Na pitanje zašto se istrajava na lažnoj optužnici u slučaju Dženan Memić glavna tužiteljica je rekla da se u “međuvremenu nisu pojavili dokazi koji bi nas uvjerili da treba odustati od optužnice.”

“Ustavni sud je potvrdio da je istraga bila djelotvorna. Sve što smo imali u tom predmetu naveli smo u žalbi koja je pred Vrhovnim sudom. Iz odluka Ustavnog suda koje su donesene i objavljene svako se može uvjeriti da je zapisnik o uviđaju korišten. Uviđaj je proveden, sačinjen je zapisnik o uviđaju, ja nemam podatke o montiranju na uviđaju”, kazala je Sarajlija.

Govoreći o imenovanju Seada Kreštalice na čelo Odjela za privredni kriminal i korupciju, Sarajlija je kazala da “Kreštalica nije potpisnik optužnice u predmetu oštećenog Dženana Memića”.

“Negativne konotacije ne mogu promijeniti moj stav jer nisam čula nijedan dokaz o njegovoj umiješanosti. Radi se o iskusnom i dobrom tužiocu i ja smatram da svojim znanjem i iskustvom može pomoći u radu Tužilaštvu. On je 2012. godine disciplinski kažnjen zbog neprimjerenog kontakta sa porodicom optuženog, nije se radilo o krivičnom djelu niti korupciji”, kazala je Sarajlija.


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Football news:

Hazard will miss the match with athletic
Juventus are Interested in Jacko
Micah Richards: Arsenal need to keep the Forward. It can attract other top players
York on Keane's criticism of De Gea and Maguire: Roy himself was not perfect when he played. He should be more restrained
Setien on Griezmann: When he plays, I am asked about Fathi, and Vice versa. Antoine is important to Barca
Setien on the situation with Messi: I haven't heard anything from him. Everything else is speculation
Sane did not pose in the number 10 shirt out of respect for Coutinho