Bosnia and Herzegovina

U 18 crnogorskih opština smanjuje se broj inficiranih koronom

PODGORICA - U 18 crnogorskih opština smanjuje se broj inficiranih virusom korona, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, navodeći da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori nešto bolja.

On je na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti naveo da će tek za nekoliko dana moći da se govori o trendu koji pokazuje pad.

"Situacija je nešto bolja, ali još treba vremena da bismo tvrdili da zasigurno idemo niže", naveo je Mugoša.

Mugoša je rekao da je distribuisano 20.000 brzih testova i da sistem, za sada, uspijeva da se izbori sa lokalnom transmisijom.

"Gledajući šta se dešava oko nas, posebno u Evropi, mogu reći da smo uspjeli da sačuvamo zdravstvene kapacitete da mogu da pruže usluge koje su neophodne kovid pacijentima, da nemamo prepunjenost bolnica, da nismo morali da otvaramo nove", dodao je Mugoša.

Direktor Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore Sreten Kavarić kaže da su svi koji su srednje teško ili teško oboljeli hospitalizovani u kovid bolnicama i Kliničkom centru.

On je rekao da je u Crnoj Gori hospitalizovano ukupno 240 kovid pozitivnih pacijenata, od kojih 26 sa teškom kliničkom slikom.

"Dvadeset četiri pacijenta su na neinvazivnoj ventilaciji, a dva su intubirana i nalaze se na respiratorima", naveo je Kavarić.

On je apelovao na građane da pomognu zdravstvenim radnicima tako što će poštovati jednostavne mjere za suzbijanje virusa korona.

Football news:

I didn't see the greatness of Maradona at all. But I can't stop thinking about it
Carvajal will miss 4 matches of Real Madrid and plans to return to the Derby with Atletico
Messi always went a lot without the ball. Best of all, this problem was solved Guardiola
Trent on the Premier League calendar: something Needs to change. We do not have time to recover, it leads to injuries
Emir Kusturica: Ronaldo is an ideal, he earned a lot of money, but where is his personality? What can he tell you? Nothing
Maradona is the best dribbler with a phenomenal number of goals and assists. But is it true that he won Serie A alone?
Italian championship. Juventus will play Benevento, Atalanta Miranchuk against Verona, Inter away to Sassuolo