Bosnia and Herzegovina

Uz novu igricu ovog ljeta svi postaju Hari Poter

Od ekipe koja je zaludjela svijet igrom "Pokemon GO" sada stiže nova igra sličnog sadržaja, ali u Hari Poter univerzumu.

Kad je "Pokemon Go" ugledao svjetlo dana, cijeli je svijet ubrzo uhvatila groznica lova na Pokemone. Trebalo ih je sakupiti sve, po bilo koju cijenu, pa i onu visokog računa za mobilni telefon.

Iako se u međuvremenu ta ludnica smirila, još postoje oni najzagriženiji obožavaoci koji po gradskim ulicama i parkovima traže skrivene Pokemone.

Međutim, čini se kako bi ovog ljeta nova ludnica mogla zaraziti novu generaciju igrača. Naime, u cijelom je svijetu postala dostupna igra za mobilni telefon temeljena na priči o Hariju Poteru - "Harry Potter: Wizards Unite".

Svi obožavaoci malog čarobnjaka, veliki i mali, mogu instalirati ovu zanimljivu igru, koja spaja virtuelno i stvarno kroz tehnologiju proširene stvarnosti, i krenuti u lov na magična bića.

Umjesto borbi protiv drugih trenera, igrači će se boriti protiv likova iz priča o Hariju Poteru i to brojnim čarolijama, koje će tokom igranja otkrivati.

Čak i oni koji nisu fanovi priče o malom čarobnjaku mogu se zabaviti igrajući ovu igru, u kojoj je glavni zadatak pronaći u stvarnom svijetu magične likove i vratiti ih u čarobnjački svijet prije no što ljudi primijete da je nešto čudno.

Prvi detalji igre otkrivaju da se čarolije bacaju pomoću šablona za praćenje na ekranu telefona. Oni koji su već vidjeli igru opisuju je kao složeniju od "Pokemon Go", koja je 2016. postala globalni fenomen.

Postoji i mogućnost udruživanja sa drugim igračima u zajedničkoj borbi.

Igrači mogu da biraju između tri posla za svoj karakter, što znači da će međusobno imati različite vještine i sposobnosti.

Ljubitelji čarolija, fantazije, neobičnog i, u konačnici, proširene stvarnosti, zasigurno će s ovom igrom doći na svoje.

Na kraju samo jedno upozorenje - pazite kojim se putem krećete dok igrate igru, kako u žaru lova na loptu za metloboj ne biste završili usred raskrsnice.

Football news:

CAS did not establish the majority of Manchester City's alleged violations
Manchester City: the Club welcomes the decision of the CAS and thanks for the correct judicial process
Mourinho's classic plan for big matches worked perfectly. Arteta's crude Arsenal is a convenient target
Bartomeu on Xavi in Barca: There is a time for everything. We are not looking for a coach right now
Mourinho about the Europa League: Ask Hamilton if he wants to win Formula 2
Manchester City will play in the Champions League. CAS has accepted the appeal
Carragher on the Premier League: Liverpool can repeat success, but need transfers