Bosnia and Herzegovina

Veće plate bh. arbitrima

Odlukom Izvršnog odbora N/FS BiH povećane su plate sudija sa A i B liste, te svim službenim licima u M:tel Premijer ligi BiH za sezonu koja je počela prošlog vikenda.

Tako će glavni sudija po utakmici zarađivati paušal u iznosu od 650 KM, što je za nešto više od 100 KM veći iznos nego prošle sezone. I pomoćnici će zarađivati po 100 KM više nego prethodne sezone, a sada će po utakmici biti plaćeni 500 KM. Četvrti sudija će zarađivati 300 KM, a dodatni pomoćnici, uz gol-aut liniju po 200 KM.

Delegatima će zarada biti veća za 125 KM i sada iznosi 500 KM, koliko će zarađivati i posmatrači suđenja. Medicinski službenik zadužen za sprovođenje kovid-19 protokola biće plaćen sa 400 KM po utakmici, a oficir za sigurnost za svoj rad inkasiraće 300 KM. Na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH između ostalog je utvrđen i datum održavanje redovne sjednice Generalne skupštine, koja je planirana za 25. avgust.

Na sjednici je izvršena analiza početka takmičenja u bh. eliti sa posebnim akcentom na sprovođenje plana mjera i procedura "protokola kovid-19", u kojem su detaljno razrađene mjere za organizaciju i odigravanje utakmica. Zaključak je da se propisane mjere i procedure u cijelosti poštuju.

Football news:

Atletico are in talks with Arsenal to buy out Torreira
Kulusevski scored with the sixth touch and the first shot for Juve-this is crucial in the debut victory of coach Pirlo
Real Madrid was the first in La Liga to release 4 players born in the 2000s
Messi says goodbye to Vidal: I always thought you were a phenomenon. Our paths will cross again
Zidane about 0:0 with Sociedad: Real Madrid lost two points. Overall, we played well
Real Madrid have lost points in 1 La Liga game in 5 of the last 8 seasons as Champions
Andrea Pirlo: I don't want to just copy someone's ideas, I have my own