logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Završen dokazni postupak na suđenju za terorizam Božiću i Hastoru

Prije konstatiranja završetka dokaznog postupka, Tužilaštvo BiH je odustalo od izvođanja dodatnih materijalnih dokaza koji bi se odnosili na kredibilitet svjedoka odbrane R.M. - čiji se identitet štiti zbog posla koji trenutno obavlja.

“Uputio sam zahtjev, nisam dobio odgovor. Imao sam dovoljan rok da pribavim dokaze i zbog toga odustajem od tih dokaza”, kazao je tužilac Ćazim Hasanspahić.

Hasanspahić je na ovom ročištu odbranama i Sudu BiH dostavio preciziranu optužnicu, koja je pročitana u sudnici i na koju odbrana nije imala primjedbi.

Optužnica tereti Božića da je u periodu od sredine juna 2017. do 10. aprila 2018. godine planirao i pripremao nabavku sredstava te preduzimao druge radnje kako bi izvršio napad na zgradu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu i zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

S njim je optužen i Edin Hastor, koji se tereti da je u martu 2018. obezbijedio prostorije vlastite porodične kuće, gdje su, za potrebe izvršenja Božićevog planiranog čina, pohranili nelegalno nabavljeno oružje, ubojita sredstva, municiju i vojnu opremu, prenosi BIRN.

(Vijesti.ba / FENA)

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO