Belgium

75 worsten binnengespeeld op tien minuten: kampioen hotdogs eten breekt eigen record

75 worsten binnengespeeld op tien minuten: kampioen hotdogs eten breekt eigen record

Joey Chestnut, alias “Jaws”, werd voor de 13de keer tot worstenkoning gekroond Foto: AP

Bij de jaarlijkse hotdogwedstrijd van de bekende worstenzaak Nathan’s in het pretpark Coney Island, op een boogscheut van Manhattan in New York, heeft Joey Chestnut op de Amerikaanse nationale feestdag een nieuw record gevestigd.

De 36-jarige Californiër at zaterdag 75 worstenbroodjes in tien minuten en verbeterde hiermee zijn vorige beste prestatie van 2018. Volgens de organisatoren gaat het om een nieuw wereldrecord.

Voor de dertiende keer op rij werd de man gekroond tot worstenkoning. Voor man die door zijn fan “Jaws” wordt genoemd, naar de haaienfilm van Steven Spielberg, smaakte de overwinning anders dan andere jaren. “Ik miste het publiek.”

Meestal staan de deelnemers dicht bij een juichend publiek naast elkaar aan een lange tafel, maar vanwege de coronaviruspandemie verliep het evenement dit jaar zonder toeschouwers. De wedstrijd werd live uitgezonden op televisie. De deelnemers aan de wedstrijd werden van elkaar gescheiden door plastic schermen.

Football news:

Coach van Brentford: we gingen van een middenklasse team naar het derde team van het seizoen. Dit is een ongelooflijke prestatie
Burnley gaat Tarkowski niet verkopen voor minder dan 50 miljoen pond
Lester wil Trincou huren in Barca met de verplichting van losgeld voor 50 miljoen pond
Fulham heeft nog veel te doen. En ik ben er blij mee
Manchester United dreigt zich terug te trekken uit de onderhandelingen voor Sancho als Borussia de prijs niet verlaagt van 120 miljoen euro
Cesc over Casillas: je bent een spiegel om in te kijken
Eenzame mascottes zijn een ander symbool van het jaar