Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Alison Van Uytvanck kent weinig genade met Elise Mertens in tweede ronde in Rosmalen: “Ik speelde een bijna perfecte wedstrijd”

Alison Van Uytvanck, die zondag het ITF-toernooi in Surbiton won, en Elise Mertens stonden voor de derde keer tegenover elkaar. Van Uytvanck won in 2017 het eerste duel op hardcourt, maar ging een jaar later op gravel onderuit. Donderdag trok de nummer 46 van de wereld weer aan het langste eind.

“Ik denk dat ik een zeer goede wedstrijd heb gespeeld. Van het begin tot het einde ging alles goed. De tactiek die mijn coach (Ann Devries, red.) had uitgewerkt, werkte perfect en ik slaagde er ook in ze goed toe te passen. Ik heb maar heel weinig returns gemist. Het enige kleine probleem was mijn percentage op de eerste opslag (53 procent, red.). Dat had iets hoger mogen zijn. Maar voor de rest mag ik niet echt klagen. Ik speelde een bijna perfecte wedstrijd. Het was de top 20 waardig. Als ik elke dag zo kon spelen, zou dat geweldig zijn”, klonk de Belgische nummer twee na afloop tevreden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 26-jarige Mertens stond vandaag in het verliezende Belgische kamp, maar was groot in haar verlies. “Ik heb het gevoel dat Alison een fantastische wedstrijd speelde. Ze maakte weinig fouten, serveerde goed en als ik aanvallend probeerde te zijn, vond ze altijd een antwoord. Ik probeerde wel agressiever te zijn, maar zonder succes. Ik denk dat ze meer wedstrijden op gras in de benen had. Door het slechte weer kon ik de laatste dagen niet veel trainen en dat maakte deze partij er niet gemakkelijker op”.

De Belgische nummer een was wel hoopvol. “Ik doe nog steeds mee in het dubbelspel en ik ga de rest van deze week gebruiken om enkele aspecten van mijn spel te verbeteren en een beter ritme te vinden. Ik speel nog twee toernooien voor Wimbledon en het doel is zo veel mogelijk te winnen.”

Nu tegen ex-dubbelpartner van Mertens

In de kwartfinales neemt Van Uytvanck het mogelijk op tegen Mertens’ voormalige dubbelpartner, de Wit-Russin Aryna Sabalenka (WTA 6). Sabalenka won woensdag de eerste set tegen de Nederlandse Arianne Hartono (WTA 149), waarna de partij werd stilgelegd door de regenval. Sabalenka kondigt zich aan als een taaie brok. “Dat is het minste van mijn zorgen op dit moment. Ik wil eerst genieten van mijn overwinning en aan het dubbelspel denken. Dan zal ik zien hoe ik me het beste kan voorbereiden. In ieder geval ben ik erg blij”, aldus Van Uytvanck.

Later op de dag won Kirsten Flipkens (WTA 308) haar tweederondepartij tegen de Amerikaanse Ann Li (WTA 68).

Mertens wint dubbelspel

Mertens, Van Uytvanck en Flipkens traden donderdag nog aan in het dubbelspel. Daarin plaatste Mertens zich voor de kwartfinales door samen met de Russin Veronika Kudermetova de Duitse Julia Lohoff en Tsjechische Renata Voracova te verslaan (6-2 en 6-4). In de volgende ronde nemen ze het op tegen de Belgische Kimberley Zimmermann en de Poolse Katarzyna Piter.

Van Uytvanck en Flipkens nemen het in de eerste ronde op tegen het Chileens-Amerikaanse duo Alexa Guarachi/Shelby Rogers.