Belgium
An article was changed on the original website

De Wever: "Zelfs een veertienjarige zou hebben gezien dat de F-16-mails vals zijn"

De partijvoorzitter van N-VA, Bart De Wever, zegt in "Terzake" dat er bij de SP.A "iets helemaal mis is gegaan". "Ik heb de mails waar de SP.A mee naar buiten is gekomen, gezien en ik moet zeggen: zelfs een veertienjarige ziet na twee minuten dat er iets niet juist is met die mails."

SP.A kwam met mails naar buiten die zouden moeten aantonen dat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) gelogen zou hebben in het parlement in het F-16-dossier. Maar nu ziet het er sterk naar uit dat die mails vervalst zijn. SP.A-partijvoorzitter John Crombez heeft al toegegeven dat hij “misschien te voortvarend is geweest”.

N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever zegt dat er “iets helemaal mis is gegaan” bij SP.A en dat de socialistische partij dat had kunnen weten. Hij zag naar eigen zeggen meteen dat de mails vervalst zijn. “Dit is amateurswerk van het vierde studiejaar.”

De Wever zegt dat hij geen idee heeft wie er vervalste mails aan SP.A heeft bezorgd. “Maar als dit een complot is, is het het slechtste complot dat ik ooit heb gezien.”

Hij zegt dat SP.A “een schandaal gezocht heeft waar geen schandaal was”.

Video player inladen ...

Humo publiceert een interview met Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws waarin hij zegt dat er een duidelijke strategie is binnen SP.A om Meeuws kapot te maken. "Drie jaar geleden zei een intimus van Bart De Wever dat ik maar beter kon terugkeren naar West-Vlaanderen, anders ging ik eraan."

De Wever doet dat in Terzake af als "onzin". "Er zijn grenzen aan alles, ik ga hier niet op reageren. Dit is allemaal onzin. Tom Meeuws zou beter iets zinnigs vertellen", aldus De Wever.

Naar eigen zeggen maken de uitspraken hem niet kwaad. "Het maakt niet de minste indruk. Ik heb me één keer kwaad gemaakt op hem, niet nog eens."

Video player inladen ...

De Wever komt ook terug op z'n gecontesteerde uitspraken over Mawda, de kleuter die door een politiekogel werd doodgeschoten.

"Die kritiek op de timing kan ik aanvaarden. Dat is ook wat Jan Peumans heeft gezegd: het momentum was niet juist. Dat was natuurlijk omdat het momentum al verpest was. Men heeft Francken en Jambons moordenaars genoemd, men heeft de politie moordenaars genoemd. Toen was de sereniteit in dit dossier al weg."

Video player inladen ...

Football news:

Jurgen Klopp: titels maken spelers niet beter. Ik hou niet van vragen over dynastie en dominantie
Xavi ' s nieuwe contract met al-Sadd heeft de mogelijkheid om naar Barcelona te vertrekken
Lewandowski op het winnen van de Duitse beker finale: we hebben laten zien dat Bayern het beste team is
Pep Guardiola: we spelen graag in de Champions League met Real Madrid, de koning van dit toernooi
Xavi heeft zijn contract met al-Sadd verlengd tot het einde van het seizoen 2020/21
Asensio staat voor het eerst in 420 dagen in de startrij voor Real Madrid
Barcelona eist compensatie van Nike. Het bedrijf had het formulier eerder uit de winkels gehaald als gevolg van slechte kwaliteit