Belgium

EREDIVISIE. Bakayoko schittert voor PSV, Schreuder ziet Ajax na rust achterstand ophalen bij Fortuna Sittard

©  ISOPIX

PSV heeft op de eerste speeldag zijn intenties voor het nieuwe seizoen meteen kracht bijgezet. In Eindhoven werd FC Emmen makkelijk opzijgezet met 4-1. Concurrent en Nederlands landskampioen Ajax heeft zaterdag in de seizoensopener van de Eredivisie de verplaatsing naar Fortuna Sittard succesvol afgerond met 2-3. Verder verloor Cambuur met 0-2 tegen Excelsior.

Bij PSV was Johan Bakayoko een van de spelmakers. De amper 19-jarige Belg begon in de basis en opende na amper achttien minuten al de score na een geweldige aanval en een assist van Xavi Simons, een ander groot en jong talent van de Eindhovenaars.

Na een owngoal van Kieftenbeld en twee doelpunten van Gakpo stond het na 55 minuten al 4-0. Ter Haar kon voor Emmen iets na het uur de schade een beetje milderen, maar verder dan 4-1 kwam de ploeg van coach Lukkien niet.

Ajax maakt achterstand goed

Halfweg keken de Amsterdammers evenwel nog tegen een achterstand aan na de vroege openingsgoal van Paul Gladon (6.). Net voorbij het uur hadden de troepen van Alfred Schreuder, die Club Brugge vorig jaar in de tweede seizoenshelft nog naar de derde landstitel op rij loodste, de rug al gerecht. Kenneth Taylor (48.), Devyne Rensch (51.) en Brian Brobbey (62.) draaiden de rollen volledig om.

Alfred Schreuder op de bank voor Ajax.

Alfred Schreuder op de bank voor Ajax.  — ©  ISOPIX

Sensatietransfer Burak Yilmaz maakte met nog een kwart wedstrijd te gaan zijn debuut bij de thuisploeg, en hij kon zijn naam meteen op het scorebord plaatsen in de 87e minuut. Mickael Tirpan speelde op rechtsachter de volledige partij mee in het verliezende kamp.