Belgium

Festivalganger Tomorrowland overleden in ziekenhuis: man (27) werd nog gereanimeerd op terrein

Boom -

Een 27-jarige festivalganger is op de eerste festivaldag van Tomorrowland overleden. De man was vrijdagavond net als zes anderen onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht, maar hij bezweek in het ziekenhuis. De festivalorganisatie betreurt het overlijden.

De man was vrijdagavond onwel geworden aan de Main Stage. Hij werd daar gereanimeerd en werd daarna naar het UZ Antwerpen gebracht, klinkt het bij de organisatie. Daar is hij overleden. De doodsoorzaak is onbekend.

Festivalganger Tomorrowland overleden in ziekenhuis: man (27) werd nog gereanimeerd op terrein
Op deze foto is de reanimatie volop aan de gang. Foto: rr

Het gaat om een 27-jarige man uit India, aldus het parket van Antwerpen. Dat stelt een onderzoek in.

Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen betreurt het voorval. “Het is heel erg jammer dat zoiets op een eerste festivaldag moet gebeuren. We leven mee met de familie en vrienden van het slachtoffer.”

Zeven festivalgangers afgevoerd

Er werden vrijdag in totaal zeven festivalgangers naar het UZ Antwerpen gebracht. Vier van hen, waaronder de overleden Indiër, belandden op intensieve zorg en brachten daar de nacht door. Twee van hen mogen zaterdag naar huis, een andere is er nog steeds erg aan toe. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Evita Bonné, de woordvoerder van het ziekenhuis, raadt de bezoekers van het festival aan om hulp te vragen wanneer dat nodig is. “Er zijn meerdere zorgverleners en teams op het terrein aanwezig”, aldus Bonné. “Als mensen hulp nodig denken te hebben of denken dat vrienden hulp nodig hebben, mogen ze niet aarzelen om die mensen aan te spreken. Zij weten perfect wat ze moeten doen.”

Vorig jaar overleden twee vrouwen enkele dagen na Tomorrowland. Die dood was het gevolg van drugs, zo bleek na onderzoek. In 2012 was ook al een 26-jarige vrouw bezweken aan een overdosis drugs.

Vrijdag werd de vijftiende editie van Tomorrowland op gang gedraaid door Carl Cox. Alle tickets voor de twee weekends van het dancefestival in De Schorre in Boom waren ook dit jaar razendsnel uitverkocht. Er worden in totaal 400.000 bezoekers verwacht.

Football news:

Klopp op het kampioenschap: ik zou mezelf nooit vergelijken met Dalgliesh en Shankly
Dimitar Berbatov: vroeger ging het over het kampioenschap van Manchester United, nu gaat het over de top 4
Zidane wil Mane zien in Real Madrid, maar de club kan zich deze transfer niet veroorloven
Manchester United en Manchester City hebben navraag gedaan naar Griezmann. Barcelona wil hem niet laten gaan
Alaba en Coulibaly, onder meer met het oog op de overdracht van Guardiola. Hij wil beginnen met de wederopbouw in Manchester City
Het nieuwe Chelsea uniform is geïnspireerd door London tailors. Met het logo drie, miste Lampard ' s team onmiddellijk drie van West ham
Hakimi over racisme: iedereen moet erover praten, niet alleen de spelers. Iedereen heeft gelijke rechten nodig