Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Geëmotioneerde Will Tura woont première bij van ‘Christoff zingt Tura’: “Dit koester ik voor altijd”

Het was een verrassing, klonk het vooraf, en nog onder voorbehoud van zijn toestand. Maar net voor aanvang nam Will Tura zaterdagavond wel degelijk plaats op ‘zijn’ première. In goede gezondheid en omringd door zijn familie. Hij groette het volk als vanouds, in de uitverkochte Capitole Gent, en zong vaak mee. Maar zelf op het podium staan, dat liet Tura passeren. De spotlight was voor Christoff, die hij ooit kroonde tot zijn opvolger.

(lees verder onder de foto)

© Carlo Coppejans

Voor Tura was het nog maar zijn tweede publieke verschijning sinds hij bekendmaakte dat hij aan alzheimer lijdt. Begin juli was hij te gast tijdens de laatste voorstelling van Vergeet Barbara, de Studio 100-musical rond zijn oeuvre. Midden september kondigde hij een huldeconcert aan in het Sportpaleis, met 21 artiesten. Maar de plannen voor ‘Christoff zingt Tura’ lagen al langer vast.

“Ik ben blij dat Will, nog voor hij stopte met optreden, ons de goedkeuring gaf om zijn muziek opnieuw naar het grote publiek te brengen”, zegt Christoff, die er eind december ook bij is in het Sportpaleis. “Ik ben al jaren fan, dat weet iedereen. En naast onze samenwerking blijft het een eer om al die liedjes te mogen zingen.”

Emotioneel

In de set staken naast onvermijdelijke hits als Hoop doet leven, Eenzaam zonder jou, Ik mis je zo en Het kan niet zijn ook enkele speciale nummers. Een aangepaste versie van Winter, een medley van Tura-hits en Dankjewel Will, een lied dat John Terra en Jo met de Banjo op vraag van Christoff schreven als eerbetoon. “Dit was de eerste keer dat ik het zong en het gaf me meteen kippenvel”, zegt Christoff. “Ik kijk al uit naar dit moment op de komende concerten.”

(lees verder onder de foto)

© Carlo Coppejans

Tura zelf reageerde emotioneel en kreeg een staande ovatie. Backstage kwam het tot een korte ontmoeting tussen de twee zangers. “Nog voor ik hem kon bedanken voor zijn aanwezigheid kreeg ik van Will al complimenten voor de avond”, aldus Christoff. “Hij had ervan genoten.” Tura zelf reageerde kort. “Christoff blijft mijn vriend voor de volgende 50 jaar. Wat hij hier heeft gedaan, koester ik voor altijd. Dit grenst aan het onwaarschijnlijke.”

(lees verder onder de foto)

© Carlo Coppejans

‘Christoff zingt Tura’ trekt nog naar Hasselt, Brugge en Antwerpen. Data en info via www.christoff.be. Op 29 december brengen 21 artiesten hulde tijdens ‘Will Tura nodigt uit’ in het Sportpaleis. Dat concert is uitverkocht.