Belgium

Man bezweken aan verwondingen na ontploffing op akker in Merksplas

Merksplas -

In Eindepoel in Merksplas, pal op de grens met Zondereigen (Baarle-Hertog) heeft woensdagnacht rond middernacht een explosie plaatsgevonden op een akker. Een man raakte daarbij eerst zwaargewond en overleed daarna aan zijn verwondingen. Vermoedelijk probeerde hij PVC-tegels te verbranden toen er iets misliep.

Er weerklonk rond middernacht een enorme knal, die ramen in de buurt deed trillen, maar die ook kilometers verder nog te horen was. Het waren omwonenden in Merksplas die vuur opmerkten en de brandweer alarmeerden. De feiten speelden zich af op een akker achter een varkensbedrijf op Eindepoel.

Daar had een man een grote geul van zowat vijftig vierkante meter in de grond gegraven en vermoedelijk geprobeerd om een grote hoeveelheid PVC-roosters te verbranden. Dat materiaal wordt in stallen gebruikt. De hulpdiensten vermoeden dat hij het materiaal met benzine had overgoten om het te doen ontbranden.

Door de ligging kregen de brandweer versterking van hun Nederlandse collega’s.

Steekvlam

De hoge temperaturen zorgen ervoor dat benzinedampen laag bij de grond blijven hangen. Toen de man een vuurtje maakte, ontstond een steekvlam over een grote oppervlakte. Hij liep daarbij zware brandwonden op. Hij kreeg de eerste zorgen toegediend door familie en omwonenden, waarna hij met het ziekenhuis naar het brandwondencentrum in Stuivenberg in Antwerpen is gevoerd. Maar de hulp kon niet meer baten, de man overleed aan zijn verwondingen.

Man bezweken aan verwondingen na ontploffing op akker in Merksplas
Foto: BFM
Man bezweken aan verwondingen na ontploffing op akker in Merksplas
Foto: BFM

Football news:

Ibrahimovic heeft 23 opeenvolgende seizoenen gescoord op clubniveau
We waren nooit goede vrienden. Ik ben dankbaar voor de manier waarop ze me behandelden.Sevilla middenvelder Ivan Rakitic, die eerder voor Barcelona speelde, sprak over zijn relatie met Lionel Messi en Luis Suarez. We waren nooit goede vrienden. Ik denk dat dit moeilijk te bereiken is in een team van 23 of 24 spelers. Mijn beste vrienden waren Andres Iniesta, Ter Stegen, Kevin-Prince Boateng en vorig seizoen Firpo. Maar ik respecteer ze allebei. Ze zijn al zes jaar mijn teamgenoten, ze zijn zeer belangrijke spelers. Ik ben hen zeer dankbaar voor de manier waarop zij mij al die jaren behandeld hebben zei Rakitic in een Interview met El Demarque
Ibrahimovic scoorde voor Milan in beide wedstrijden van het seizoen. Hij wordt volgende week 39
Nu verschilt de promotie niet van de badge op de borst. Spelers die de CRC niet op zijn knie heeft voor de wedstrijd en verdedigde hen black sortdir
Roma kan een technische nederlaag krijgen in de wedstrijd tegen Verona. De club verklaarde ten onrechte dat Diavara
Zinchenko en Bernardo Silva zullen niet tegen wolven spelen als gevolg van spierschade
Racisme maakt geen kans. Milaan tegen discriminatie