Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Na doorgedreven toxicologisch onderzoek: geen bewijs van ‘needle spiking’ op tienerfestival We R Young

 

  ©  We R Young

Na doorgedreven toxicologisch onderzoek heeft het parket van Limburg geen bewijs gevonden van ‘needle spiking’ op het festival We R Young in Hasselt. Daar waren verschillende meisjes onwel geworden.

Tijdens het tienerfestival We R Young brak enkele weken geleden paniek uit nadat meer dan 20 meisjes onwel waren geworden. Een eerste meisje had zich om 17 uur gemeld aan de verpleegpost omdat ze een prik zou hebben gevoeld. Er werd gevreesd voor het fenomeen ‘needle spiking’, waardoor het festival uit voorzorg werd stilgelegd.

LEES OOK. Hoe voorkom je dat je tiener gevloerd wordt door massapaniek over ‘needle spiking’ (+)

Het parket van Limburg laat nu weten dat de feiten onderzocht werden, zowel via politioneel als via toxicologisch onderzoek. “Daarbij is niets aan het toeval overgelaten”, klinkt het. Het parket heeft in totaal elf bloedstalen laten analyseren. “Het gaat om grondige analyses waarbij niet alleen werd gezocht naar alcohol en gangbare geneesmiddelen en drugs, maar ook naar nieuwe designerdrugs en allerlei andere psychoactieve en toxische stoffen. Alle analyses bleken negatief”, meldt het parket. Daar voegen ze aan toe dat van de elf personen bij wie een bloedstaal werd afgenomen, slechts één iemand een letsel had dat eventueel een prikletsel kon zijn. Ook dat bloedstaal bleek volledig negatief.

LEES OOK. “Vreemd dat er nergens naalden of prikplaatsen worden gevonden”: hoe werkt ‘needle spiking’ en waarom is het zo moeilijk te bewijzen? (+)

 (sgg)