Belgium

Oostende sluit reguliere competitie EuroMillions Basket League als eerste af na vlotte zege tegen Limburg United

Oostende sluit reguliere competitie EuroMillions Basket League als eerste af na vlotte zege tegen Limburg United

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Oostende heeft zich zondag op de achttiende en laatste speeldag van de tweede fase van de EuroMillions Basket League niet laten verrassen door Limburg United (86-63). De kustploeg sluit na de vlotte zege de reguliere fase van de competitie aan kop af. Bergen, dat Oostende in de stand op de voet volgt, versloeg Aalst (72-70).

Oostende kon tegen de Limburgers rekenen op de zestien punten van Olivier Troisfontaines en ook Dusan Djordjevic (14 ptn) was goed bij schot. Voor de bezoekers volstonden de 23 punten van Yannick Desiron niet. Bergen had het tegen Aalst niet onder de markt maar trok toch aan het langste eind. Skylar Spencer en Jabril Durham lieten zich opmerken met elk veertien punten.

In de andere wedstrijden hield Leuven de punten thuis tegen Charleroi (90-83). Mechelen legde Brussels met ruime 109-82 over de knie en Antwerp veroverde de volle buit in Luik (74-89).

In de stand tellen Oostende en Bergen elk 21 zeges tegen vijf nederlagen, maar de West-Vlamingen hebben een beter doelpuntensaldo en blijven de Henegouwers dus voor. Antwerp (17-9) volgt als derde, voor Aalst (16-10), Limburg United (14-12) en Leuven (12-14). Mechelen (10-16), Charleroi (9-17), Luik (6-20) en Brussels (4-22) sluiten de rij.

Football news:

Tottenham kan Aaron kopen voor 30 miljoen pond. Manchester United en Everton zijn ook in strijd voor een verdediger
Brighton weigerde om White te verkopen aan Arsenal voor 40 miljoen pond, maar de clubs zijn in gesprek
Lineker over de mogelijke keuze van de Engelse tegenstander in de Play-offs: als je bang bent om met Frankrijk of Duitsland te spelen, zal je het toernooi niet winnen
Milan, bedankt voor alles. Chalhanoglu nam afscheid van de club, verhuizen naar Inter
Inter kondigde de overdracht van Chalhanoglu aan. Contract - tot 2024
Enrique bij het verlaten van de Spaanse nationale ploeg: maak je een grapje? Ik denk erover om mijn contract te verlengen
Herta probeert de broers Boateng terug te brengen. Kevin-Prince is het ermee eens, Jerome wil in het buitenland spelen