Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Piloten Brussels Airlines dienen stakingsaanzegging in, stakingsbereidheid is erg groot

De vakbonden van de piloten bij Brussels Airlines dienen een stakingsaanzegging van onbepaalde duur in. Woensdag moet blijken of ook het cabinepersoneel aan staken denkt.

De afgelopen dagen hielden de bonden enquêtes bij hun piloten om naar het welbevinden op de werkplek te peilen. Daaruit blijkt dat 90 procent van de piloten bereid is om te staken, zegt vakbondman Olivier Van Camp. ‘Dan weet je dat je als vakbond niet anders kan dan een stakingsaanzegging moet indienen.’

Concreet hekelen de bonden twee zaken. De regeling omtrent werk- en rusttijden zit volgens hen niet snor en ook op de loonbrief willen de bonden het een en ander aanpassen.

‘Een staking zal er niet komen voor volgende vrijdag’, legt Van Camp uit. Dat komt omdat er minstens zeven dagen tussen de aanvraag en de effectieve staking moeten verstrijken. De bonden hopen tegen woensdag duidelijk te kunnen communiceren hoe en wanneer er een staking komt. ‘Het is een signaal naar de directie. Uiteraard is een staking een laatste redmiddel.’

Eenzelfde enquête gaat momenteel rond bij het cabinepersoneel. De kans is reëel dat zij zullen meestaken met de piloten.

Eerder meldde de maatschappij al dat het deze zomer 148 vluchten gaat schrappen. Er heerst al langer sociale onrust bij Brussels Airlines, maar ook bij andere maatschappijen in Europa.