Belgium

Puffen, blazen, zweten en smeren: hoe overleef ik de hitte en hoe kom ik de hete nachten door?

Vandaag is de eerste dag van (wellicht) een hittegolf. Wat kan je doen om die wat draaglijker te maken? Wij zetten enkele tips op een rijtje.

De komende dagen stijgen de temperaturen tot (ver) boven de 30 graden Celsius. Niet iedereen kan hier fysiek even goed mee om. Welk effect heeft die hitte eigenlijk op ons lijf? Sportarts Frank Pauwels van Gezond Sporten Vlaanderen legt aan VRT NWS uit hoe ons lichaam reageert op hoge temperaturen.

Zomers zwoel buiten, dat betekent dikwijls helaas ook zomers zwoel binnen. De warmte blijft in huis plakken, en niet alleen overdag. Dat maakt het niet zo evident om de slaap te vatten. Met deze tips krijgt je jouw slaapkamer misschien toch wat koeler en raak je wat makkelijker in dromenland.

Warme zomers betekenen doorgaans een stormloop op aircotoestellen en ventilatoren. In kantoren, ziekenhuizen en woningen draait de automatische airconditioning op volle toeren. Maar is dat wel zo gezond en hoe gebruik je een aircosysteem best? Peter Hellings, als neus-keel-oorarts verbonden aan Gasthuisberg in Leuven, gaf een tijd geleden aan VRT NWS meer uitleg.

Op mooie dagen vertoeven we graag in de zon. Een beetje vitamine D opdoen, lekker genieten. Maar nadien kunnen we ons vermoeid, duizelig of ziek voelen, we zeggen snel een “zonnesteek” te hebben. De zon kan ons danig van slag brengen. Wat moeten we verstaan onder een zonnesteek of zonneslag, hoe gevaarlijk is het, en hoe kan je het vermijden?

Smeren, smeren, smeren, dat is de boodschap die we van jongs af aan al mee krijgen. En dan hebben we het over zonnecrème. Omdat we het graag nog eens benadrukken, leggen we uit wanneer je het best smeert en hoeveel, en welke zonnecrème je het beste kan gebruiken.

Iedereen heeft er wel eens last van en tijdens de warme zomermaanden kan het grote proporties aannemen: zweten. Wanneer de temperatuur stijgt, produceren de zweetklieren in onze huid meer zweet. Wat is nu eigenlijk het nut van zweten, waarom zweten we soms overmatig, en vooral: valt er iets aan te doen?

Football news:

Ranieri op 0:3 met Juve: ik had niet verwacht zo ' n zwak spel van mijn spelers
David Silva maakte zijn debuut voor Sociedad in een wedstrijd tegen Real Madrid. In de 63e minuut van de wedstrijd tegen Real Madrid werd de 34-jarige Spanjaard vervangen. Silva verhuisde naar Sociedad vanuit Manchester City, waar hij 10 jaar speelde. Silva als de koning werd begeleid uit de stad: ze verzamelden een aantal verklaringen van liefde, leg een kaart van assists op het veld, zet een standbeeld in het stadion
Bayern München en Borussia Dortmund zijn geïnteresseerd in Barcelona forward De La Fuente
Ferran Torres: ik wist dat Manchester City sterke spelers had, en in de training zag ik hoe Ferran Torres commentaar gaf op de verhuizing naar Manchester City. Ik ben erg blij om hier te zijn, blij dat het seizoen gaat beginnen en ik kan niet wachten tot maandag om mijn eerste wedstrijd te spelen in de Premier League
Leicester scoorde 6 punten in de eerste twee ronden van de Premier League, voor het eerst sinds het seizoen 2015-16. Vossen slaagde erin om het maximum aantal punten te krijgen (3:0 met West Brom in de eerste ronde-CA. In het seizoen 2015/16 won de club de Premier League. Leicester scoorde 7 doelpunten in de eerste twee ronden van de Topdivisie van het Engelse kampioenschap voor de derde keer in de geschiedenis: het team bereikte dit resultaat eerder in het seizoen 1926/27 (8 doelpunten) en in het seizoen 1933/34 (7 doelpunten)
Magnus Carlsen: Edegor ' s optreden aan het begin van mijn echte is verbazingwekkend
Rummenigge nam afscheid van Tiago: hij omhelsde me en huilde vijf minuten lang. De voorzitter van de Bayern Karl-Heinz Rummigge heeft laten zien hoe hij afscheid heeft genomen van de middenvelder Tiago Alcantara na zijn verhuizing naar Liverpool. Hij omhelsde me, huilde vijf minuten en zei: Bedankt dat ik dit mocht doen.Ik had ook tranen