logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bulgaria

Дни след арест за изнасилване Гаргата задържан и за побой. Вместо в килия е в болница (обзор)

СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ ВЪВ ФЕЙСБУК НА АТАНАС МЕЧЕВ

Атанас Мечев е съден и за друго спречкване на пътя, но е оправдан. Преди седмица съдът го пусна срещу 2000 лева

Атанас Мечев-Гаргата и 4-ма негови съучастници бяха арестувани във вторник вечерта след скандал на пътя. Белезниците щракнаха на ръцете на многократно регистрирания в МВР мъж само дни след като той и още трима бяха задържани за групово изнасилване в София. Часове след ареста Гаргата се оказа в МВР болница заради здравословни проблеми.

Свадата на пътя станала след катастрофа към 18,50 ч на столичния бул. “България”. По първоначална информация

Гаргата и

спътниците му

ударили с джипа

си отзад шофьор

След това Гаргата го нападнал, блъскал го и го дърпал, изплюл се в лицето му и го засипал с псувни. Накарал шофьора да подпише двустранен протокол, че поема вината за катастрофата.

Побоят обаче бил видян от много хора, които се обадили на тел. 112 и подали сигнал в полицията. Петимата били задържани на булеварда.

След като медиите съобщиха за побоя, вътрешният министър Валентин Радев го коментира пред журналисти в парламента.

“Лошото е, че този, който е пострадал, започва да обяснява други неща. Вероятно е имало някакъв натиск. Казвам колко е трудно да се работи с такива хора”, заяви министърът.

“На повърхността всичко е ясно - едни лоши господа пребиват един добър гражданин, който си кара колата. Те го удрят отзад и го карат да подпише протокол, че той е виновен. Безобразие! И после гражданинът започва да дава заден, човекът е притиснат, наша задача, на полицията, е да направим така, че той да удостовери истината”, каза Радев. И уточни, че петимата задържани са криминално проявени.

“Известни са. Включително и този, който е най-познатият на службите”, каза Радев, визирайки Гаргата. Според наш източник другите 4-ма са пуснати в сряда и ще са свидетели, тъй като не са участвали в боя.

Гаргата е обвинен в хулиганство и е задържан за 72 ч. Прокуратурата ще внесе искане за постоянен арест най-вероятно в събота. В сряда вечерта се очакваше пострадалият шофьор да даде показания.

Ненадейно обаче вместо в ареста в сряда следобед Гаргата бе настанен в МВР болница, защото се оплакал от сърдечни проблеми. “Мечев има 3 сърдечни операции, изкуствени клапи на сърцето и пие лекарства за разреждане на кръвта”, каза пред “24 часа” адвокатката му Марияна Тодорова.

33-годишният мъж бе в МВР болница и след задържането му по обвинение в групово изнасилване в нощта срещу 5 март. Тогава 29-годишна жена подаде жалба, че Мечев и приятелите му - Йордан Иванов, Ивайло Ценов и Илиян Кръстанов, са я изнасилили в кръчмата “Воеводска среща” в столичния кв. “Драгалевци”. Гаргата бе доведен от болницата в Софийския районен съд на 7 март, след като прокуратурата поиска той и сподвижниците му да останат в ареста.

Съдът обаче пусна и 4-мата срещу гаранции от по 2000 лв. с мотива, че няма никакви доказателства да е участвал в изнасилване освен думите на пострадалата. Държавното обвинение не е атакувало решението на съда, а разследването по случая продължава.

Хулиганството след лека катастрофа

не е първото

в досието

на Гаргата

На 13 ноември 2014 г. в Студентския град той се спречква с шофьор след засечка на пътя. Според обвинението той наплюл шофьора, отворил багажника на колата си, заплашил го с брадва и му казал да влиза в багажника. Обиждал го. По това дело Мечев е оправдан от Софийския районен съд преди месец, но решението не е влязло в сила. Колата, която Гаргата карал тогава, пък била запалена от неизвестни месец след скандала. Срещу Мечев има и висящо дело в спецсъда. Той е обвинен, че е бил лидер на банда за разпространение на кокаин в София, Разлог и Банско. 

@ На 13 ноември 2014 г. е задържан за хулиганство след скандал на пътя. През февруари т.г. е оправдан.

@ На 6 юни 2016 г. е прибран в ареста като лидер на банда за дрога. Делото се гледа в спецсъда.

@ В нощта срещу 5 март т.г. е задържан за участие в групово изнасилване. Софийският районен съд го пуска срещу гаранция.

@ На 13 март хулиганства с още 4-ма след скандал на пътя. Задържан е за 72 часа

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Themes
ICO