Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Дончева: Проблемът на това правителство не е Слави, а "Продължаваме промяната"

Снимка Булфото

Татяна Дончева посочи основният проблем на кабинета.

“За мен този парламент е приключен и това е въпрос на няколко седмици. Истинският проблем на това правителство не е Слави Трифонов. Основният проблем се казва “Продължаваме промяната”. Няма нищо, което да са направили, защото не могат”. Така обобщи политическата ситуация лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева в “РеАктивно” по Дарик Радио.

По думите ѝ избирателите са вкарали страната в тази ситуация. “Това е съдбата на хората, на народите, които не могат да разделят на две магарета сламата… Всеки път някой ми обяснява как младите хора трябва да бъдат оставени да се научат. Добре, като имате врме, оставете ги да се учат! Държавното управление не е място някой да се учи”, категорична е Дончева, пише dunavmost.com.

На въпрос на Йовка Йовчева кой вкарва за пореден път страната в политическа криза, лидерът на “Движение 21” посочи няколко имена - “Слави Трифонов и компания”, Орлин Алексиев, както и връзки към ДПС и ГЕРБ.

“Не е луд, който яде баницата, а който му е дава. Трифонов събори миналата година два парламента и е най-очаквана проява това, което се е случило. Трябва да разчоплим темата защо прави той това”, подчерта Дончева.

Тя припомни, че това става за трети път и не се вижда здрав смисъл, печалба за партията или нещо друго, което би имало смисъл ИТН да клати политическата стабилност.

“Тогава ще трябва да приемем, че Слави Трифонов по принцип работи без здрав смисъл. Това, което наблюдавахме в съществуването на тази коалиция, е една руска рулетка… Никой не можеше да обясни на Тошко Африкански, че това не му е нужно още при първия път”, добави Дончева.

По думите ѝ Кирил Петков е поемал ангажименти, без да съзнава колко ще му коства това. Това, което той евентуално е обещал, няма как да се случи, ако не падне от власт, смята лидерът на “Движение 21”

Според нея най-голям интерес да има правителство, има именно ИТН, защото това щяло да им даде шансове да се утвърдят в политиката. “Когато в нещо не виждаш ясен смисъл, то не е обезателно умно, то може да бъде и глупаво”, коментира още тя.

“Това струва ли ви се нормален политик (*бел.ред. Говори за Слави Трифонов), или нормален политически ход? Щели да правят правителство на малцинството. Това е работа на мнозинството”, обобщи Дончева.

Според нея е по-важно какво ще правим с икономиката. По думите ѝ икономистите мълчат и не знаят “кой път да хванат”: “Ние сме в хаоса, всеки дърпа накъдето си иска. Политиката не може да бъде тълкувана като един алъш вериш. ИТН и ПП нямат идея какво се прави в политиката, това не е пиар, не е оперети, това е къртовски труд… Слави, като ви сложи един продавач на плавници… аз не съм видяла сериозни хора да искат да се ангажират”, коментира още Татяна Дончева.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg