Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Емил Кошлуков се подигра с общата история на българи и македонци

кадър БНТ

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се подигра с пост във Фейсбук на работата на Съвместната историческа комисия между България и Северна Македония. Той заяви, че постановките на комисията, които трябва да постигнат приемливи позиции по общата история на двете държави, са напълно лишени от смисъл.

„Толкова банални глупости не бях слушал, откакто разпуснаха Политбюро. Сега очаквам да установят, че Гоце Делчев и Яворов са разговаряли с жестомимичен превод, за да преодолеят езиковата пропаст помежду си”, пише на страницата си шефът на обществената телевизия.

Той също така коментира, че комисията трябва да излезе и с решение, което да задължи гърците да променят името на византийския император Василий II. Според Кошлуков, той трябва да стане „Македоноубиец”, а не Българоубиец, каквото е историческото му прозвище, за да се изясни, че цар Самуил не е само български цар.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg