Bulgaria

Кариус е получил мозъчно сътресение преди грешките срещу "Реал", твърдят американски лекари

Кариус е получил мозъчно сътресение преди грешките срещу "Реал", твърдят американски лекари

© Reuters

Вратарят на "Ливърпул" Лориус Кариус е получил мозъчно сътресение преди да допусне грубите грешки, които доведоха до поражението срещу "Реал" (Мадрид) във финала на Шампионската лига, твърдят лекари от Масачузетската главна болница.


Английският клуб загуби с 1:3, а германецът подари две от попадения на испанския тим, който спечели трофея за трети пореден път. 24-годишният футболист е бил изпратен за преглед при американските специалисти пет дни по-късно.


"След внимателно разглеждане на видеото от мача, физическите прегледи, обективните показатели и оценката на всички данни, включително настоящите симптоми и симптомите непосредствено след контакта, заключихме, че г-н Кариус е получил сътресение по време на мача", заявиха д-р Рос Зафонте и д-р Ленор Херхет от Масачузетската болница.


Лекарите не посочват кога и как се е стигнало до сътресението. Телевизионните повторения обаче показаха, че в началото на второто полувреме Кариус получава удар с лакът в главата от Серхио Рамос. Малко след това се стигна до нелепата ситуация, в която вратарят хвърли топката в краката на Карим Бензема и тя се озова в мрежата на "Ливърпул".


"Знаците и основните симптоми на Кариус предполагат, че е имало визуална пространствена дисфункция, която вероятно е настъпила непосредствено след случая. Допълнителните симптоми показват, че тя е продължила да съществува", допълват Зафонте и Херхет.


Кариус се извини на феновете и на клуба за случилото се във финала. След мача германският вратар получи смъртни заплахи в социалните мрежи. Лекарите заявиха, че състоянието на 24-годишния играч се е подобрило след инцидента.


"Очакваме, че с предписаното лечение и дейности за възстановяване той ще продължи да се подобрява. Препоръчахме бдителност и акцент върху безопасността, когато се стигне до завръщането му към активна дейност", казаха още от Масачузетската болница.


От "Ливърпул" все още няма коментар на заключенията на американските лекари.

Football news:

Zinedine Zidane: if the referee gives a penalty, it means it is a penalty
Lizard on the criticism of VAR: In Real life, they don't pay attention to conversations outside the team
Real need to score 5 points in 3 rounds to win La Liga
Gasperini about the 1/4 final of the Champions League: the Match with Juventus is an imitation of the games with PSG
Courtois played 18 dry games in the La Liga season. Real's record is one game away
Real Madrid won the 8th victory in a row and does not miss 5 matches
There was hardly any contact, and even outside the penalty area. Ex-member of Barca's Board of Directors about real's penalty