Bulgaria

Миролюба Бенатова: Гласчето, което зададе въпрос на Домусчиев, е всичко, което олицетворява несвободата на словото

Миролюба Бенатова, Фейсбук

Топ тема, свързана със спорта и политиката - проектозаконът за национализация на частните лотарии. Около "Левски" ври и кипи. Съдружниците на Васил Божков в Еврофутбол, твърдят, че той иска да обсеби бизнеса им. Пускат сигнали в прокуратурата за укриване на данъци и заплахи.
Името на Кирил Домусчиев е замесено от противниците на Васил Божков. Твърди се, че Божков е заплашил своите бивши съдружници като казал, че ще ги унищожи заедно с Домусчиев. В същия момент държавата се събужда и дава вид, че иска да вземе мерки срещу Божков. В този контекст журналистите имат възможност да питат Кирил Домусчиев какво мисли по тези въпроси от първо лице. Репортерка от бтв задава въпроси по същество. Получава някакви отговори. Продължава да пита. Включва се и мъжки глас, отново по темата с хазарта. Повечето микрофони са неподвижни, но това не пречи. Докато женски глас не се намесва с "журналистическото" : - Нека ви върна на темата за наградите тази вечер. Какви емоции провокираха те във вас.... "
Изгледайте видеото и си дайте сметка, че събеседникът се държи по-достойно от онзи анонимен гласец, който му пуска спасителен пояс, без да му е работа дори. И без да е потърсен пояс, даже.
Домусчиев е търпелив и изчерпателен, до колкото може. А онова гласче е всичко, което олицетворява несвободата на словото и липсата на адекватна гилдия. Все пак, поздравления за питащите. В такава "общност" е наистина трудно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html