Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Петков: Няма да допуснем България да влезе в спирала от избори

"Искаме да успокоим всички граждани, че всичко, което зависи от нас, ще го направим, България да продължи точно със същото правителство, което има в момента.

Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори в момент на война,

когато има енергийна, газова криза". Това заяви премиерът Кирил Петков след заседание на коалицията във формат „Демократична България“, „БСП за България“ и „Продължаваме Промяната“, предаде БТА.

По-рано днес Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ)

и съпредседател на „Зелено движение“, което е част от коалицията ДБ заяви, че коалиционният съвет обсъжда новата политическа обстановка в страната.

Най-важното е, ако има правителство в рамките на този парламент, то да бъде такова, че да осъществява нужните реформи, каза Панев.

В последните седмици набрахме инерция в това отношение, не само с бюджета, не само със Закона за енергетиката, който гласувахме днес в комисия, с подкрепата на ИТН; това са важни въпроси, по които действаме в последните седмици заедно в коалицията, повтори депутатът. 

Панев благодари на колегите си от парламентарната група на ИТН.

„Естествено, че има проблеми, и ние никога не сме го крили. Пак искам да благодаря на колегите от ИТН и се надявам, че заедно с някои от тях ще продължим да работим“, каза той. 

Относно актуализацията на бюджета и заявената частична подкрепа от Слави Трифонов за средствата,

касаещи социалните разходи в държавата, Панев посочи, че това е "доста опасно". По думите му, това е обект на много сериозни разговори. 

За мен има смисъл от път назад за ИТН, ако това ще допринесе за успеха на България.

Това е въпрос на разговори и аз, по принцип, никога не отказвам такива, допълни той.  

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че по време на днешното заседание на коалицията ще бъде обсъден въпросът с търсенето на мнозинство в парламента и правителство на малцинството.