Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Подкаст: Всеки срещу всеки

Асен Генов в "Гласът на Капитал" за все по-сложната политическа ситуация в страната

Асен Генов
Асен Генов

Асен Генов    ©  Цветелина Белутова

Асен Генов    ©  Цветелина Белутова

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Българската политика се превръща във все по-сложно уравнение. Ако преди 30 години системата беше на практика двупартийна, а през последните 10 имаше две големи партии и няколко по-малки, за които беше ясно с кого биха се коалирали, сега положението е "всеки срещу всеки". Бързата сметка на всички заявки кой с кого не би се коалирал още преди изборите показват, че редовен кабинет след идните избори е почти невъзможен, освен ако някой не се отметне от думите си.

На фона на всичко това управлява Румен Радев - президент, първоначално издигнат от БСП, но в момента с многократно по-голяма сила, отколкото социалистическата партия или всъщност която и да било друга.

В тазседмичния епизод на "Гласът на Капитал" с Йоан Запрянов гостува Асен Генов, журналист и водещ на предаването "Контракоментар". Двамата обсъждат и сложната ситуация на партийно ниво, и ролята на президента, какво се случва след избирателите и как изглежда българската "реалполитика" насред битовизираната партийна реалност.

Your browser does not support the audio element.

Гласът на "Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.