Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Стихията във Враца отнася коли и камиони като играчки

Кадър България он ер

Невиждани за местните са днешните валежи.

Камиони и коли са пометени от водната стихия и отнесени като детски играчки.

Кризисни ситуации на много места в страната след продължаващите интензивни валежи. Оранжев код за опасно време е в сила и днес в 8 области. Във Враца е обявено частично бедствено положение. Тежка е обстановката и в района на Вършец, предаде България он ер.

След продължилите през цялата нощ дъждове, коритото на река Ботуня край Вършец прелива и отнася мостове и автомобили. На кадри, разпространение в социалните мрежи, се вижда как тежкотоварен камион буквално потъва в бурните води на прииждащата река.

След падналите за последното денонощие над 80 л/кв. м. валежи - във Враца беше обявено частично бедствено положения. Спасителни екипи работят по отстраняването на щети и отводняването на проблемни участъци, предаде България он ер.

Лошото време затвори тази сутрин прохода "Петрохан". Между селата Бързия и Гинци се образувало свлачище, а местната река Бързийска прелива през водосток, който е запушен с камъни и дървета, и се излива през моста.

На място са изпратени представители на областно пътно управление, както и служители от пътноподдържащата фирма. Те работят по разчистване на трасето, така че да се спре преливането на реката.

Заради дъждовете е пропаднало част от платното на пътя Батак - Доспат. В община Смолян няма затворен пътища, но ако дъждовете продължат, има опасност от пропадане на пътя към Девин.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg