Bulgaria

Турското посолство в Берлин: Неоправдано е да ни определят като рискова страна

Решението на Германия да класифицира Турция като рискова за пътуване страна заради коронавируса е неоправдано, заяви турското посолство в Берлин в изявление, огласено днес, предаде ДПА.

"По наше мнение подобна класификация по никакъв начин не отговаря на обективната ситуация и Турция не заслужава такава класификация", заяви посолството.

Изявлението идва три дни след като германското външно министерство окачестви Турция и още 130 държави като рискови за пътуване във връзка с пандемията от коронавирус. Германците, завръщащи се от тези държави, трябва да прекарат в карантина 14 дни.

Турция е на трето място сред най-популярните дестинации за почивка на германците след Испания и Италия, отбелязва БТА.

"Много европейски страни са далеч по-засегнати от пандемията отколкото Турция и според статистиката на СЗО броят на активните случаи на Ковид-19 в Турция е далеч по-нисък от много държави от ЕС", заяви посолството.

То обръща внимание и на факта, че Турция има 39 хиляди легла в интензивните отделения в болниците и следователно е добре оборудвана да се справи с епидемия.

"Надяваме се и очакваме от федералното правителство да премахне възможно най-скоро както класифицирането на Турция като рискова територия, така и предупреждението за пътуване в страната", пише още в огласеното изявление.

Football news:

Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this
Holand's busy holidays: first I sawed trees with my father, then I had a fight with a security guard at a night club
Tebas on Manchester City's participation in European competitions: CAS does not meet the arbitration standards