Cyprus

Ε/κ και Τ/κ κατεβαίνουν στους δρόμους για την επανένωση – Ταυτόχρονη διαδήλωση το Σάββατο

Στις 24 Απριλίου, το ερχόμενο Σάββατο, στις 17.30 η πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» θα πραγματοποιήσει ταυτόχρονα με εκδήλωση που θα λαμβάνει χώρα στις ελεύθερες περιοχές, δική της εκδήλωση ενόψει της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη και υπέρ της ομοσπονδίας.

Την κοινή ανακοίνωση της πλατφόρμας ανέγνωσαν δύο νέοι, η Τσισέ Ερντογάν και ο Ντογουκάν Ακντενίζ λέγοντας πως «εμείς οι Τ/κ που αγωνιζόμαστε για χρόνια για να ζούμε ελεύθερα σε αυτά τα χώματα, να διατηρήσουμε τον πολιτισμό ζωντανό και να ενωθούμε με τον κόσμο, υπερασπιστήκαμε, υπερασπιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε ότι το πιο ρεαλιστικό μοντέλο λύσης για να επανενωθεί ξανά το διαιρεμένο νησί μας, είναι η ομοσπονδία».

Με αποφάσεις που έλαβαν πολλές φορές στο παρελθόν, με κάθε βήμα που έκαναν ή / και δεν έκαναν αποκόπτοντας αυτή την κοινότητα από το διεθνές δίκαιο και προβάλλοντας διαχωριστικά μοντέλα, μακριά από την πραγματικότητα, αυτή η νοοτροπία ανέλαβε τον ίδιο ρόλο και αυτήν την περίοδο, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η τ/κ κοινότητα, αναφέρεται, απέδειξε στο δημοψήφισμα του 2004 ότι επιθυμεί το ομοσπονδιακό μοντέλο και σε όλες τις διαδικασίες από τότε, το έχει επαναλάβει πολλές φορές. «Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι οι παράμετροι των ΗΕ είναι ξεκάθαροι. Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι υπάρχει το μοντέλο ομοσπονδίας, διζωνικής, δικοινοτικής που  βασίζεται στην πολιτική ισότητα. Και η τ/κ κοινότητα στηρίζει από καρδιάς αυτή τη βούληση».

Για να δείξουν αυτή την καρδιά και τη βούληση και να το φωνάξουν σε όλο τον κόσμο, ανέφεραν οι δυο νέοι της πλατφόρμας, διοργανώνουν στις 24 την εκδήλωση. «Θα δείξουμε ακόμη μια φορά ότι η βούλησή μας είναι υπέρ της ομοσπονδιακής λύσης».

«Όσοι αισθάνονται Κύπριοι ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τη γλώσσα ή τη φυλή τους, και που θέλουν την επανένωση αυτού του νησιού, μας καλούν στις πλατείες».

Οι νέο διάβασαν τα συνθήματα; «Ομοσπονδία για να μην γίνουμε πρόσφυγες», «Ομοσπονδία για την ελευθερία», «Ομοσπονδία για την ανεξαρτησία», «Ομοσπονδία για μια αποστρατικοπoιημένη Κύπρο», «Ομοσπονδία για να μην γίνουν πόλεμοι», «Ομοσπονδία για να μην κλάψουν ξανά οι μητέρες, να μην χαθούν οι πατέρες».

Ελάτε να ζήσουμε μαζί αδελφικά, να ριζώσουμε μαζί σε αυτά τα εδάφη, να τα κάνουμε να πρασινίσουν με δάκρυα χαράς και όχι λύπης, κατέληξαν.

Η εκδήλωση της πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας» έγινε στην παρουσία και των προέδρων του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και όχι στο Μπουγιούκ Χαν, καθώς – όπως ανακοίνωσαν – δεν τους επέτρεψε το «τμήμα βακουφίων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

«Ρίξτε το τείχος της ντροπής» φώναξαν Ε/κ-Τ/κ: Έρχεται μαζική διαδήλωση στις 24 Απριλίου σε ελεύθερη/κατεχόμενη Λευκωσία (βίντεο, φώτος)

Η ώρα της Πενταμερούς: Σε θέσεις μάχης οι πλευρές ενόψει 5+1

Football news:

Neymar on contract extension: Happy to stay at PSG. I will try to fulfill our main dream - to win the Champions League
Neymar has extended his contract with PSG until 2025
Zidane on Hazard laughing after Chelsea: Eden apologized, he didn't mean to offend anyone. This is in the past
Juventus refused to sell de Ligt to Chelsea and Barca. The offers came about 10 days ago
Real Madrid, Barcelona and Juve sent letters to 7 Super League clubs and threaten them with legal consequences for withdrawing from the tournament
Julen Lopetegui: Zidane is the perfect coach for Real Madrid. His work speaks for itself
Hazard will be hard to convince to leave Real Madrid. He receives 15 million euros, his contract is valid for another 3 years