Cyprus

«Η Ομόνοια να σταθεροποιηθεί σε πρωταγωνιστικά επίπεδα»

Για τη δουλειά που γίνεται στην Ομόνοια, τις δυσκολίες που είχε φετινή μεταγραφική περίοδος, τον Μπεργκ και άλλα θέματα που αφορούν τους πράσινους μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Λευκωσίας, Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Τotal Green» της PrimeTel.

Για το πώς έζησε τις επιτυχίες: «Αν σταθούμε στην ιστορική πρόκριση είναι κάτι που σημαδεύει όλους που δούλεψαν. Είναι μεγάλη ικανοποίηση, προσφέραμε χαρά στην Κύπρο. Ζω στην Κύπρο ξέρω τι συμβαίνει και τι αισθανόταν ο φίλαθλος της Ομόνοιας. Χαιρόμαστε γιατί φθάσαμε πολύ σύντομα σε κάτι που επιθυμούσαμε».

Για τη διαχείριση: «Κάθε μέρα είναι καινούργια μέρα και το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που καθημερινά πρέπει να αποδεικνύεις τον εαυτό της. Η ομάδα άφησε πίσω της την επιτυχία και αλλάζουμε σελίδα. Μπαίνουμε στη νέα πρόκληση και προχωράμε. Είναι μέρος της διαδικασίας της εκπαίδευσης».

Αν είχαν θέσει χρονικό ορίζοντα για τις επιτυχίες: «Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας. Ξεκινήσαμε από ένα επίπεδο δυο – τρεις φορές πιο κάτω απ’ τους αντιπάλους μας. Ευελπιστούσαμε να κτίσουμε τις βάσεις για το επόμενο βήμα. Το ότι τα καταφέραμε νωρίς μας ικανοποιεί και πλέον χρειάζεται διαχείριση. Τίποτα δεν τελειώσει οι απαιτήσεις είναι. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε πλέον την ομάδα σε πρωταγωνιστικά επίπεδα τα επόμενα χρόνια».

Για τη μεταγραφική περίοδο: «Ήταν η πιο δύσκολη μεταγραφική περίοδος που έζησα. Είναι ο Covid-19, τα πρωταθλήματα που για άλλους συνεχίζονταν, το μεταγραφικό παράθυρο μας έκλεισε νωρίς. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσε στα πλαίσια που είχαμε».

Για τις μεταγραφές και το γεγονός πως ο κόσμος ίσως να περίμενε και κάτι ακόμη: « Όταν τελείωσε η χρονιά και τερματίσαμε στην 1η θέση, επιτέλους βρήκαμε, κορμό για την επόμενη χρονιά. Φίλοι και γνωστοί αλλά και άγνωστοι με ρωτούσαν γιατί δεν παίρνουμε παίκτες. Τελικά θέλουμε να κρατήσουμε τον κορμό ή να τον ξηλώσουμε;»

Για τον Ακιντόλα: «Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη ο Ακιντόλα γιατί ξέραμε τι μπορεί να προσφέρει. Πως μπορεί να μας ενδιαφέρει με κλειστό παράθυρο τώρα; Δεν είναι δόγμα ο Ακιντόλα. Το Γενάρη θα δούμε τις ανάγκες. Πιστεύω πάντως πως η προσθήκη του Ασάντε θα είναι τέτοια που θα μας βοηθήσει πολύ».

Για αν ήταν θέμα οικονομικό: «Όχι πρέπει εσύ να οριοθετήσεις την πραγματική αξία κάποιου ποδοσφαιριστής όπως την κρίνεις εσύ, και όχι όπως την κρίνει αυτός που πουλά. Μιλήσαμε για ισορροπία».

Για τον Σεϊχού: «Θα μας προσδώσει ποιότητα στην ενδεκάδα μας και βάθος σε 2-3-4 ακόμη θέσεις. Πήραμε παίκτη υψηλού επιπέδου και ευελπιστούμε να μας δώσει όσα είπαμε».

Για τον Ζαχαρίου: «Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία».

Για την επιτυχία διατήρησης ποδοσφαιριστών που ήταν δύσκολο να μείνουν στο ρόστερ: «Υπήρχαν περιπτώσεις που ήταν πιο δύσκολες απ’ ότι φαίνονται. Οι συνθήκες που προσπαθούμε να έχουμε στην ομάδα είναι τέτοιος που να είναι ελκυστικός προορισμός και να χαίρονται να είναι μαζί μας. Οι σημαντικοί παίκτες μας προτίμησαν την ομάδα μας και γι’ αυτό το λόγο».

Για τον Χένινγκ Μπεργκ: «Δεν ήταν δική μου επιλογή. Είναι μηχανισμός 2-3 ανθρώπων που ασχολούμαστε με αυτά. Το γεγονός πως πέτυχε η επιλογή προπονητή μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν φθάνει να επιλέξεις κάποιων αλλά να του δώσεις αυτά που χρειάζεται για να μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Να σας πω και ένα περιστατικό που για εμάς ήταν ευχάριστο αλλά για άλλους όχι. Χάσαμε απ’ την Μπεϊτάρ με 3-1 σε φιλικό πέρσι και βοήθησε αυτό όλους να καταλάβουν που έπρεπε να φθάσουμε».

Για τον τρόπο που λειτουργεί ο Μπεργκ: «Όχι δεν είναι ιδιαίτερος ο τρόπος που λειτουργεί. Υπάρχει μια συνεργασία με τον προπονητή στα θέματα αυτά. Ασχέτως αν ήρθε η χθεσινή νίκη ήταν μονόδρομος αυτή η διαδικασία. Έπαιξαν 120 λεπτά, έχουν ταξίδια, τεστ για Covid. Δεν είναι εύκολο και αν παίζαμε με περισσότερους παίκτες στην Πάφο θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να περάσουμε απ’ την Λέγκια».

Πώς αλλάζει το όνομα της Ομόνοιας μετά τις ευρωπαϊκές επιτυχίες: «Όταν αποκλείσαμε την Λέγκια, το ίδιο βράδυ και την επομένη, εκπρόσωποι και ποδοσφαιριστές που δεν μας είχαν σε προτίμηση, προσπάθησαν να μας επαναπροσεγγίσουν. Η επαφή αυτή όμως δεν έγινε αποδεκτή»

Για τους νεαρούς: «Έχουμε κάνει πολλά για να έρθουν οι μικροί. Τον Γενάρη έφυγαν 2 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές και ήρθε μόνο ένας ο Ακιντόλα, ώστε να βάλουμε τον Λοΐζου στην 22αδα».

Μήνυμα στον κόσμο: «Είναι φυσιολογικό να χαρεί ο κόσμος, να πανηγυρίσει. Να τους πω να είναι κοντά στην ομάδα; Αυτό το κάνουν, αλλά αυτό που θα πω είναι να είναι κοντά και στα δύσκολα. Πρέπει να ηρεμίσουμε λίγο με τους μικρούς για να μην τους κάψουμε. Είμαστε Κύπριοι και το έχουμε αυτό. Πρέπει καθημερινά οι μικροί να αποδεικνύουν. Ελπίζουμε να δώσουμε και άλλες χαρές στον κόσμο. Έχουμε τώρα ένα ζευγάρι αγώνων με τον Ολυμπιακό που είναι το φαβορί και θα παλέψουμε χωρίς άγχος. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είμαστε στους ομίλους του Europa και συνεχίζουμε βήμα βήμα».

Football news:

Miralem Pjanic: Sorry didn't trust the players at Juventus. It's a shame when people are judged incorrectly
Wenger on why he didn't mention Mourinho in the book: he Didn't want to talk about Jose, Klopp or Pepe because they are still working
The perfect project to lose money. An idea for dreamers. Tebas on the European Premier League
The Catalan authorities refused to postpone the referendum on a vote of no confidence in Bartomeu. It will be held on November 1-2
La Liga President on Messi's departure: It won't be a drama for us. And his reputation will suffer
Ronaldo is a fan of the UFC. Rooting for Khabib, training with Conor, signed up for all the top fighters
Only Milan have not lost points this season in the top 5 of the European leagues. Aston Villa lost 0:3 in the