Cyprus

Μαρίνος Σιζόπουλος: Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει με υπευθυνότητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Ο Πρόεδρος της Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στο κοινοβούλιο με σύνεση, με μετριοπάθεια, με υπευθυνότητα να συμβάλλει στη διαμόρφωση των συνθηκών που οδηγούν σε βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και σε σωστή λειτουργία της κρατικής δομής. Τόνισε πως για να συμβούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από κομματικές και άλλες σκοπιμότητες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το καλό συμφέρον. Όσον αφορά τη στήριξη των πολιτών ανάφερε πως τα χρήματα που θα διατεθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανάκαμψης, έχει μεγάλη σημασία πως θα κατανεμηθούν αυτοί οι πόροι. Αναφέρει πως σημασία έχει να πετύχουν μια μακροοικονομική σταθερότητα στην πατρίδα, η οποία να προσδίδει ένα αισιόδοξο μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στο κοινοβούλιο με σύνεση, με μετριοπάθεια, με υπευθυνότητα να συμβάλλει στη διαμόρφωση των συνθηκών που οδηγούν σε βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και σε σωστή λειτουργία της κρατικής δομής.

Έχω ακούσει με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου έχει μεταφέρει γύρω από τις προθέσεις του για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής με προσωπικότητες ενδεχομένως που να προέρχονται από διάφορους ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους. Αυτό το οποίο για την ΕΔΕΚ είναι πάρα πολύ σημαντικό και τόνισα  και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ανεξάρτητα αν θα υπάρχει συμμετοχή άμεση ή έμμεση από την πλευρά της ΕΔΕΚ, η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στο κοινοβούλιο με σύνεση, με μετριοπάθεια, με υπευθυνότητα να συμβάλλει όσο το δυνατό στη διαμόρφωση  όλων εκείνων των συνθηκών που να επιτρέπουν τις ουσιαστικές και σοβαρές  μεταρρυθμίσεις  που θα πρέπει να έχουμε ενώπιον μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής κυρίως των πολιτών μας αλλά και τη σωστή λειτουργία της κρατικής δομής.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις όμως θα πρέπει να γίνουν, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, μακριά από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Γιατί μόνο έτσι μπορούσε να εξυπηρετήσουμε το καλό συμφέρον και πάνω από όλα να στηρίξουμε την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία δυστυχώς πλήττεται στο εξωτερικό και η αξιοπιστία της.

Αλλά κυρίως για το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τους πολίτες της πατρίδας μας κυρίως αυτούς που προέρχονται από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για αυτό και στο πλαίσιο του προγράμματος ανάκαμψης που θα διατεθούν τα περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχει μεγάλη σημασία για την ΕΔΕΚ πώς θα κατανεμηθούν αυτοί οι πόροι, τι ακριβώς θα στοχεύσουν και πόσο θα μπορέσουν να δημιουργήσουν συνθήκες μιας σταθερής οικονομικής ανάκαμψης αξιοποιώντας και τους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας τον πρωτογενή, τον δευτερογενή αλλά και νέους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Για να μπορέσουμε αφενός μεν να πετύχουμε μείωση της ανεργίας, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της πατρίδας μας και κυρίως τους νέους επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σήμερα στο εξωτερικό για σκοπούς εργοδότησης αλλά πάνω από όλα το πώς θα πετύχουμε μια μακροοικονομική σταθερότητα η οποία να προσδίδει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον στην πατρίδα μας.

Εγώ θα μεταφέρω τις απόψεις όπως και το σημείωμα που μου παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ να ενημερωθούν και αυτά θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Άντρος Κυπριανού: Δεν υπάρχει πολιτική βάση για συμμετοχή σε Κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας

Σύσκεψη Αρχηγών συγκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής – Ώρα διαμοιρασμού κοινοβουλευτικών επιτροπών

Football news:

Man City will buy Grealish for 100 million pounds, the contract is until 2026. The documents are signed
Tuchel on Lukaku at Chelsea: Many players want to join us. I will not discuss other people's players
Juve will give Demiral Atalanta on loan for 3 million euros with the right to buy for 25 million. Medical examination - On the 5th
Koeman pro 1:2 with Salzburg: Perfect, although I don't like to lose. We had to run a lot
Inter, in the event of Lukaku's departure, will try to buy Zapata from Atalanta, Bergamasca-Abraham from Chelsea
Aston Villa bought Southampton's top scorer Ings for 30 million pounds
Aurelien Tchuameni: Why is it possible to stop the match for 5 minutes because of a millimeter offside, but not because of racist shouts at the stadium?