Cyprus

Πέραν των 1,95 δις δολάρια η αγοραία κεφαλαιοποίηση των CryptoPunks

Τα CryptoPunks έχουν φθάσει αξεπέραστα επίπεδα κεφαλαιοποίησης εν όψει της δημοπρασίας-ορόσημο 9 από αυτά από τον οίκο Christie’s, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η αξία του συνόλου των 10,000 CryptoPunks, του πρώτου και πιο δημοφιλούς οικοσυστήματος NFT (Non-Fungible Token), που βασίζεται στο Ethereum (ETH), έχει ξεπεράσει τα 1,95 δις αμερικανικά δολάρια  (1,6 δις ευρώ), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ερευνητών του Institute For the Future (IFF), του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανέλυσε τα δεδομένα πωλήσεων των CryptoPunk από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι σήμερα, ώστε να υπολογίσει, μέσα από ποικίλα μοντέλα μηχανικής μάθησης, την αξία κάθε μεμονωμένου CryptoPunk. Η ομάδα υπολογίζει ότι η συνολική αξία των CyrptoPunk στις 9 Μαΐου 2021 ήταν 476,113 ETH (ή 1.95 δις δολάρια, σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες). Πρόκειται για την πρώτη φορά που αγοραία κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται για το σύνολο ενός οικοσυστήματος NFT, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ομάδα.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο κ. Ali Tayari, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, σημείωσε: «Η καθιέρωση αποτιμήσεων που αφορούν το σύνολο ενός οικοσυστήματος, στη βάση χιλιάδων ή και δεκάδων χιλιάδων NFTs είναι εφικτή μόνο μέσα από την αυτοματοποιημένη ανάλυση, η οποία αποτελεί έναν κρίσιμο σύνδεσμο, που μέχρι σήμερα απουσίαζε από το οικοσύστημα NFT. Προσβλέπουμε στη συνεχή εξέλιξη των προτύπων αποτίμησης που έχουμε δημιουργήσει, καθώς και στην επέκταση της εφαρμογής τους σε άλλα έργα NFT κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων».

Με τη σειρά του, ο κ. Αντώνης Πολεμίτης, Διευθυντής στο IFF και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δήλωσε: «Τα NFT είναι ήδη μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, εν μέρει λόγω της πρωτοποριακής συμβολής της ομάδας Larva Labs, δημιουργού των CryptoPunks. Πιστεύουμε ότι, με την πάροδο του χρόνου, η βιομηχανία NFT θα επεκταθεί πέρα από τις τέχνες και τα συλλεκτικά αντικείμενα, για να αντιπροσωπεύσει ένα μεγάλο εύρος περιουσιακών στοιχείων, υπηρεσιών και κοινοτήτων. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας τα NFT θα αντιπροσωπεύουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακή εγγενή μορφή. Είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το οικοσύστημα να έχουν στη διάθεσή τους ισχυρές και αξιόπιστες αυτοματοποιημένες μετρήσεις αξίας. Ευελπιστούμε ότι το IFF μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη θεμελίωση σχετικών σημείων αναφοράς σε αυτό το τόσο συναρπαστικό πεδίο».

Οι αποτιμήσεις CryptoPunk υπολογίζονται καθημερινά και είναι διαθέσιμες στο NFTValuations.com. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό έργο βρίσκονται στη σελίδα www.NFTValuations.com/about.

Football news:

London Mayor thanks Chelsea for helping with vaccination: This is our best weapon against COVID-19
Migration strongly affects the European national teams. They move because of wars, poverty, and their parents' professions
Hungarian ultras hooted like monkeys at Pogba and Kante
In 1960, eight players of the Danish national team were killed in a plane crash. The team did not want to go to the Olympics, but reached the final
Bale on the words of Mancini, who compared the national team of Wales with Stoke: I did not know that Stoke is so good
Antoine Griezmann: Giroud is always smiling. He is ready to go out and do something meaningful
Alba is the main player of this Spain. Best of all at the Euro delivers the ball into the penalty area, but Enrique needs alternatives in attack