logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

673 fly aflyst: SAS ramt af stor pilotstrejke, der påvirker 72.000 passagerer

Forhandlingerne mellem piloterne og det skandinaviske flyselskab er brudt sammen.

Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske, svenske og norske SAS-piloter strejker, efter at forhandlingerne med ledelsen er brudt sammen.

SAS meddeler, at 673 fly bliver aflyst i dag,  og at 72.000 passagerer vil blive berørt.

Deadlinen for at nå en aftale mellem SAS og luftfartsselskabets piloter i Danmark, Norge og Sverige blev nået ved midnat natten til fredag.

De svenske forhandlinger brød sammen i nat. Ved 6-tiden her til morgen fulgte et sammenbrud i Norge, og en halv time senere brød forhandlingerne mellem de danske piloter og SAS så også sammen i Forligsinstitutionen i København.

Stridens kerne er løn og arbejdstid.

På vej ud af  Forligsinsitutionen i København fortalte pilot og næstformand i Dansk Pilotforening Henrik Thyregod, at »vi har bedt om at få samme gode forhold, som alle andre lavprisselskaber har, hvor man har forudsigelighed i arbejdsmønstret«.

»I SAS er det sådan, at stort set alle piloter arbejder sådan, at de ikke aner, hvonår de har fri. De får skema 14 dage før, det træder i kraft, og man kan arbejde op til syv weekender i træk. Vi har fuldstændige rimelige krav«.

Omkring 30 procent af SAS' flyvninger er ikke ramt af strejken, da de bliver varetaget af samarbejdspartnere og underleverandører.

Opdateres

Ritzau og Politiken

Themes
ICO