logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Afbrænder på afbrænder - men FCK fik sejren

En sejr - og hurtigt videre.

FC København tog torsdag hul på den nye sæson i Finland, hvor den første runde af Europa League-kvalifikationen havde bragt dem hen.

Nærmere bestemt som modstander til finske Kuopion Palloseura - i daglig tale bare mundrette KuPS. 

Klubben kommer fra byen Kuopio, der praler af at have nogle af de bedste sø-udsigter i landet. Men udsigt til sprudlende fodbold kan de til gengæld ikke levere. Til deres forsvar blev finnerne heller ikke hjulpet særlig meget på vej af deres danske gæster. I hvert fald ikke før sidst i kampen.

For efter en ørkenvandring af sommerfodbold og kedelige afbrændere fik københavnerne hul på KuPS med en fin scoring af Robert Skov, der blev matchvinder i 1-0-sejren.

Manager Ståle Solbakken havde ellers givet henholdsvis debut og comeback i angrebet til Kenan Kodro og hjemvendte Dame N'Doye i håbet om en frugtbart samarbejde, men nordmanden måtte konstatere, at det ikke var en duo, der buldrede af sted med det samme. Der skal stadig arbejdes lidt med målformen.

Afbrændere og forløsning
Første halvleg var lige til glemmebogen. Især for N'Doye. Han fik kampens første og på daværende tidspunkt hidtil største mulighed, da Peter Ankersen serverede bolden til ham i feltet. Men den mulighed blev blæst forbi målet med hovedet som den allersidste aktion før pausen.

Angriberen, der scorede mål på samlebånd i sit seneste ophold i København, var tydeligt frustreret. Og forståeligt. Den skulle have været der.

Heldigvis for ham kom gæsterne på tavlen.

Robert Skov havde et godt frisparksforsøg efter 55 minutter spil, og så burde Kenan Kodro have scoret sit første FCK-mål et kvarter efter, da han headede et godt indlæg forbi KuPS-kassen.

Men så dukkede Skov op igen med en kontant, flad afslutning. 1-0 til danskerne, der kan rejse hjem fra Finland med et udgangspunkt, der skal give plads i anden runde af kvalifikationen.

Det kan Ståle Solbakken trods alt glæde sig over.

Der er returkamp om en uge torsdag 19. juli i København. Inden da åbner man Superliga-sæsonen mod Horsens i Parken på mandag.

Se også: VM-helt fejrede triumf med provokation - her er den hårde straf

Themes
ICO