logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Bureaukrati og bøvl får markant formand til at trække stikket

Formanden for Mænds Mødesteder i Esbjerg, Poul Svendborg Sørensen, føler sig modarbejdet af Esbjerg Kommune i en sådan grad, at han har valgt at forlade posten som formand senest til februar. Stridens kerne er adgang til et træningslokale på Skovbo Centret.

Esbjerg: Poul Svendborg Sørensen vil ikke længere være formand for Mænds Mødesteder i Esbjerg.

- Vi bliver modarbejdet af Esbjerg Kommune i en sådan grad, at det ikke er muligt at lave frivilligt arbejde. Det vil jeg ikke være med til, og jeg kan mærke med mig selv, at jeg ikke skal have mere med det her at gøre. Jeg har meddelt, at jeg trækker mig som formand i foreningen Mænds Mødesteder senest ved generalforsamlingen i februar, siger Poul Sørensen.

Årsagen til den drastiske udmelding er et træningslokale, der er knyttet til Skovbo Centret.

Mænds Mødesteder fik op til Royal Run i foråret lov til at benytte træningslokalet, og det er Pouls Sørensens opfattelse, at foreningen stadig havde lov til at benytte lokalet. Så da foreningen skulle starte aktiviteter op igen efter sommerferien, var der planlagt to hold tirsdag og to hold torsdag aften i træningslokalet.

Men holdene kom aldrig i gang.

- Dagen før, vi skulle begynde træningen, blev jeg ringet op af direktør i Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen, der meddelte mig, at vi ikke havde fået lov til at låne træningslokalet til gymnastik. Ifølge ham og kommunen udløb vores aftale om at benytte lokalet ved sommerferien, siger Poul Sørensen, der blev nødt til at aflyse den planlagte træning for de fire hold.

Ekstraordinært møde

Der er indkaldt til ekstraordinært bestyrelsesmøde i Mænds Mødesteder Esbjerg tirsdag med blandt andet Poul Svendborg Sørensens udmelding om at forlade posten som formand som punkt på dagsordenen.

Mænds Mødesteder og de tilhørende supporterklub i Esbjerg aktiverer ifølge Poul Sørensen for tiden omkring 270 personer i forskellige aktiviteter samlet under de to foreninger.

Den episode kommer oven i koks omkring bestilling af varmtvandsbassin hos SEPE i Svømmestadion Danmark. Her fik foreningen ifølge Poul Sørensen først en bekræftelse på leje af bassinet tirsdag og torsdag. Kort før opstart fik han melding om, at bookingen på grund af en menneskelig fejl måtte annulleres, så holdene ikke blev til noget.

- Dertil kommer, at vi kun med det yderste af neglene har fået lov at forblive i vores foreningslokale på Skovbo Centret et år mere og med den melding, at vi kan blive sat på gaden, hvis det skal bruges til andre formål, siger Poul Sørensen, der ærgrer sig over, at han kun har en mundtlig aftale med kommunen om fortsat at have lov til at låne træningslokalet på Skovbo.

- Det er påstand mod påstand, så det gider jeg ikke bruge tid på. Og det er netop alt det bureaukrati og unødvendige bøvl fra kommunens side, jeg ikke magter mere af. De elsker at hylde de frivillige indsatser, men i virkeligheden modarbejder de netop det. Det træningslokale står jo ubenyttet hen fra klokken 16, siger Poul Sørensen.

En noget anden udlægning af sagen har formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, Olfert Krog (DF)

- Det her handler om, at mænds Mødesteder og Poul Sørensen har udvidet foreningens tilbud uden at få tilladelse til det. De vil blandt andet starte et nyt hold for kvinder op. Foreningen har lov til at benytte lokalet en time om ugen. Det har vi en skriftlig aftale om, og så kan man ikke uden om vores forvaltning begynde at udvide. Det er jo de ældre i centret, der har første ret til at bruge lokalet. Jeg synes, at mænds mødesteder er et fantastisk projekt, og jeg vil ikke dramatisere det her. Vi har indkaldt Poul Sørensen til en snak om sagen, og mon ikke vi finder en løsning, siger Olfert Krog.

Themes
ICO