logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Gratis parkering fjernes: Her vil du snart få en afgift

Det bliver sværere at finde et sted at parkere bilen gratis i landets hovedstad.

Fra 28. november 2018 bliver der indført tidsbegrænset parkering i tre byområder i Nordvest, Valby og på Islands Brygge.

Lige nu er der hård kamp om pladserne i bydelene, hvilket især skyldes, at der hidtil har været mange bilister udefra, som udnytter den gratis parkering på grænsen til Københavns betalingszone.

Målet, med at indføre tidsbegrænset parkering i tre timer, er at gøre det mindre attraktivt for udefrakommende bilister at parkere i området.

Ændringen er kommet, fordi flere beboere i områderne har haft svært ved at finde et sted at parkere.

Fra uge 43 kan beboere og virksomheder ansøge om den gratis parkeringslicens, så de frit kan parkere bilen i området. De har i alt 6 uger til at gøre det.

Bøder til jul
Den tidsbegrænsede parkering kommer til at træde i kraft 28. november. Men hvis man får en afgift, vil den først lande i forruden fra 6.december.

De første fem dage vil bilisterne få en tidlig julegave, da der i stedet for en afgift vil blive lagt en varsel i form af en flyer.

Forud for oprettelsen af de tidsbegrænsede p-zoner er der gennemført høringer i de tre bydele. Høringerne har ikke givet anledning til justeringer af zonerne.

Folk der bor i områderne og virksomheder er ikke blevet orienteret om ændringerne endnu, men de vil få besked fra fra kommunen i starten af uge 43.

Pres på pladserne
Med de nye tidsbegrænsede parkeringer rykker bilisterne andre steder hen i byen, og det vil kommunen holde øje med.

- Det er klart, at det giver forskydninger i trafikken, når vi indfører de nye parkeringszoner. Derfor overvåger vi også løbende, hvordan belægningsprocenterne udvikler sig og vurderer, hvor stort presset på pladserne er i de forskellige bydele, siger centerchef Jes Øksnebjerg fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO