København. Folketingets Ombudsmand stiller spørgsmål til Justitsministeriet om brug af en solohistorie i sag om opløsning af banden Loyal To Familia (LTF).

Det oplyser Ombudsmanden på sin hjemmeside.

Sagen drejer sig om, at DR efter fælles forståelse med justitsminister Søren Pape Poulsens (K) ene særlige rådgiver undlod at kontakte modparten i en sag om et kommende forbud mod banden Loyal to Familia, inden DR breakede nyheden.

Det var Radio24syv, som tidligere på måneden fik indsigt i sagen og beskrev den.

- Det fremgår af flere medier, at Justitsministeriet skulle have koordineret offentliggørelsen med DR og Jyllands-Posten, således at disse medier som de første kunne bringe historien, skriver Ombudsmanden på sin hjemmeside.

- Det fremgår også af medierne, at Justitsministeriet skulle have bedt DR og Jyllands-Posten om at vente med at kontakte LTF's advokat indtil kort før offentliggørelsen af sagen.

- Justitsministeriet har efterfølgende anført, at LTF's advokat burde være blevet orienteret om sagen før pressen, skriver Ombudsmanden.

Justitsministeriet er i den forbindelse af Ombudsmanden blevet bedt om at forholde sig til, om ministeriets pressebetjening har været i overensstemmelse med reglerne om solohistorier.

Desuden har Ombudsmanden bedt ministeriet om at redegøre for tidspunktet for orientering af advokaten. Justitsministeriet har fået en frist på fire uger til at svare.

/ritzau/