logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Lægeforeningen: Selvmordsvejledning strider imod etikken

Det er ikke inden for de etiske principper for læger, at den pensionerede overlæge Svend Lings har offentliggjort en selvmordsvejledning samt skaffet syge mennesker medicin til selvmord.

Det vurderer Lægeetisk Nævn.

Svend Lings har det seneste halvandet år offentligt deltaget i debatten aktiv dødshjælp, som han mener bør lovliggøres i Danmark.

Desuden har Lings i medierne tidligere udtalt, at han har hjulpet omkring ti syge mennesker med at dø.

»Nævnet har vurderet, at Svend Lings handlinger er i klar strid med det lægeetiske princip om, at en læge aldrig må medvirke til patientens selvmord«, skriver Carsten Hædersdal, formand for Lægeetisk Nævn i en pressemeddelelse.

»Det er også nævnets vurdering, at Svend Lings ved at anvende sin lægelige viden og kompetencer til at udarbejde og offentliggøre selvmordsvejledningen klart har handlet i strid med værdighedskravet, som lyder, at lægen altid skal handle på en måde, som viser lægen værdig til den tillid fra patienter, kolleger og samfund, som varetagelse af lægerollen kræver«, lyder det.

Netop manualen, der er en liste over medikamenter og doser, som man kan bruge, hvis man ønsker at begå selvmord, er ikke i strid med loven.

Det afgjorde justitsministeriet tidligere på året. Også byretten har sagt, at manualen lige så vel kan ses som en advarsel som en hjælp til selvmord.

Retten i Svendborg behandler en straffesag mod netop Svend Lings, som er tiltalt for i tre tilfælde at have hjulpet eller forsøgt at hjælpe mennesker med at begå selvmord.

Selv nægter Lings sig skyldig i at have bistået. Retten afsiger dom i sagen onsdag 26. september.

ritzau

Themes
ICO