logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Lars Larsen slår sine møbelkæder sammen efter nyt milliontab

Jysk-ejeren slår til i selskabet bag Ide-Møbler og llva. Et nyt regnskab viser underskud på 100 mio. kr. det seneste år i kæderne.

Lars Larsen har siden 2013 ejet selskabet IDdesign, der rummer møbelkæder. Arkivfoto.

Det danske møbelselskab IDdesign, der driver kæderne Ide-Møbler og Ilva, lægger en ny strategi. Det sker efter at selskabet ser ud til at komme ud af 207/18 med et underskuyd på 100 mio. kr.

Planen betyder, at selskabet, som ejes af Lars Larsen slår de to kæder sammen. Selskabet oplyser tirsdag morgen, at 47 stillinger nedlægges i den forbindelse. Medarbejderne bliver enten afskediget eller får tilbudt job et andet sted i Lars Larsen Group.

»Det er jeg selvfølgelig utrolig ked af. Men med forventning om, at det netop overståede regnskabsår ender med et underskud på omkring 100 mo. kr har jeg måttet træffe nogle nødvendige beslutninger,« udtaler Rami Jensen, som er adm. direktør for IDdesign i en pressemeddelelse.

IDdesign har siden 2013 været ejet af dynekøbmand Lars Larsen. Selskabet har været gennem år med store udfordringer og bl.a. en periode med leveringskaos. De seneste tre offentliggjorte regnskaber - frem til 2016/17 - har IDdesign tabt 321 mio. kr.

Selskabet

Senest blev det i 2016/2017 til et underskud efter skat på 43,5 mio. kr. ud af en omsætning på knap 1,8 mia. kr.

IDdesign skiftede tidligere på året både topchef og bestyrelsesformand. Michael Christiansen, som stod i spidsen for selskabet gennem syv år, valgte at fratræde. Han blev afløst af Rami Jensen, der kom fra et lederjob hos Lars Larsens store detailselskab Jysk.

Planen betyder bl.a. at en række stabsfunktioner i selskabet sammenlægges og lukning af Idemøblers butikker i Brørup samt Ribe.

Rami Jensen fastslår, at han med jobbet som adm. direktør har en bunden opgave om at sikre overskud.

»Her har vi vurderet, at det bedste vil være at sammenlægge de to kæder. Der vil stadig stå henholdsvis Ilva og Ide-Møbler på butikkerne rundt omkring i landet, men internt sammenlægges alle centrale funktioner, ligesom der fremover vil være fælles sortiment og én fælles tilbudsavis,« udtaler Rami Jensen i pressemeddelelsen.

Lars Larsen Group
Ud over Jysk-koncernen med 2.650 butikker i 50 lande består Lars Larsen Group af følgende selskaber, som dynekøbmanden ejer:

Samtidig med at Rami Jensen i foråret om til som adm. direktør gik ejer Lars Larsen selv af som bestyrelsesformand i IDdesign. Formanden blev afløst af Jan Bøgh, som er adm. direktør for Jysk Nordic, der udgør halvdelen af Jysk-koncernen med 2.650 butikker i 50 lande.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO