logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Macrons eurobudget bliver åbent for dansk deltagelse

Danmark og andre ikke-eurolande kan vælge at være med i eurobudget, der vil indgå i det store fællesbudget.

Som led i en større reform af eurosamarbejdet er EU-landene fredag på et topmøde blevet enige om at etablere et eurobudget.

Der bliver tale om en budget, som EU-lande, der ikke er med i eurosamarbejdet, også kan deltage i.

Det er godt, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Jeg er glad for, at vi har valgt at gøre det i en inkluderende form, der betyder, at Danmark eventuelt kan deltage i det, hvis vi vil, siger statsministeren.

Han kalder det et "tillægsbudget".

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, fortæller på et pressemøde fredag eftermiddag, at budgettet bliver del af den fælles budgetramme for 2021-27.

Eurobudgettet skal styrke konkurrenceevnen og fremme konvergens mellem medlemslandene.

Konvergens betyder i økonomisk sammenhæng, at forskellen mellem rige lande og mindre rige lande mindskes, da væksten er større i de mindre økonomier.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har ført an med ønsket om et eurobudget. Det budget, man er nået frem til, har ikke det omfang, som Macron havde drømt om.

Alligevel erklærer han sig "godt tilfreds" med udfaldet.

/ritzau/

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO