logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Markedsføringsekspert: Coop reagerede som de skulle efter kritik fra 17-årig kassemedarbejder, men...

Coops informationsdirektør gør det rigtige, når han blander sig i en debat, hvor en ungarbejder i Dagli’Brugsen i et debatindlæg på BT.dk langer ud efter kunder, der brokker sig, mener en markedsføringsekspert.

»Når en medarbejder fra så stor virksomhed som Coop bliver udsat for så massiv kritik, så er de selvfølgelig nødt til at melde sig på banen og forsøge at balancere både virksomheden og medarbejderen ud af situationen med skindet på næsen. Informationsdirektøren skal både beskytte sin medarbejder og optræde lydhør overfor den reaktion, der kommer fra kunderne, og det krydsfelt kan være enormt svært at stå i,« siger markedsføringsekspert Christina Tønnesen, der til daglig arbejder som Managing Partner i reklamebureauet Mensch.

Coop-toppen tog onsdag kontakt til ledelsen af Dagli’Brugsen i Glud, efter den 17-årige kassemedarbejder i Dagli’Brugsen i Glud øst for Horsens - Naja Lauritsen hedder hun - på bt.dk tirsdag skrev et debatindlæg, hvor hun harcelerede mod supermarkedskunder, der stiller ‘håbløse spørgsmål’.

»Vi har indskærpet, at man ikke skal bruge humor i offentlige debatter som denne her, for det sætter gang i nogle følelser og giver et resultat, som er det modsatte af det tilsigtede,« lød det fra informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

Informationschef i Coop Danmark, Jens Juul Nielsen. Vis mere

Ifølge markedsføringseksperten er der dog ikke meget humor at spore i den 17-åriges indlæg, hvor hun bl.a. skriver:

»…når jeg møder ind bag kassen, smører mit bedste fredagssmil på og skal svare på håbløse spørgsmål fra 07.00 morgen til 16.00 eftermiddag, ja, så er det da klart, jeg til sidst ikke orker flere spørgsmål.«

Derfor bør direktøren ikke fremhæve, at det handler om humor:

»Jeg synes ikke, der er tale om humor – nærmere sarkasme. Og det er noget helt andet. En så massiv kritik af ens arbejdsplads’ kunder egner sig ikke til sociale medier. Den skulle være blevet hjemme ved spisebordet hos mor og far – så havde frustrationen sikkert været fin og underholdende,« siger hun og tilføjer, at det ikke nogen nem opgave, Coop har stået overfor.

»Det er ikke let at ruste sine unge medarbejdere til, hvordan de bør gebærde sig på sociale medier ift. deres arbejdsplads. Men det er en vigtig opgave – både for virksomhedens og medarbejderens skyld. Jeg er ret sikker på, at Naja Lauritsen er ked af den massive negative reaktion, som hendes indlæg har medført. Det er en hård tur at få som 17-årig« siger hun.

Christina Tønnesen, markedsføringsekspert. Vis mere

Christina Tønnesen roser informationsdirektøren for at træde ind i debatten og beskytte sin medarbejder, selvom hun ville anbefale en mere lydhør vinkel på kritikken:

»Jeg synes, man fornærmer kundernes intelligens en smule ved at kalde debatindlægget for ”humor”. Det havde været klædeligt med en større indrømmelse som f.eks. »Vi har talt med Naja, og det var på ingen måde hendes intension at fornærme og skuffe vores kunder. Det var ment som et sjovt indlæg, men det blev ikke opfattet sådan, og det er både vi og Naja selvfølgelig meget kede af.« siger hun.

Uanset, hvordan debatindlægget fra den 17-årige bliver opfattet, er der dog stadig delte meninger på Facebook om, hvorvidt informationsdirektøren overhovedet skulle have blandet sig.

Feks. skriver Niels Henrik Clemens:

'Hvis et humoristisk indslag bliver modtaget så alvorligt så skulle detailhandelen måske til at rette op på deres manglende service, når så mange kan genkende den unge kvindes holdning. Og måske man skal tænke lidt over, om det nu også er en god ide at ansætte børn,' skriver han.

Til gengæld giver andre Facebook brugere Coop ret:

'Nu er jeg ikke jurist, men når hun tager sin arbejdsgiver som "gidsel" er jeg sikker på, at de har ret til at reagere,' skriver Lars Kjærsgaard.

Themes
ICO