logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Denmark

Premier League i sigte - dansk træner lander kæmpejob

Nå ja... regionalliga-bold i Tyskland, og hva' så?

Sådan blev trænernyheden, der poppede op fra Vendsyssel FF mandag, sikkert modtaget de fleste steder.

Mike Tullberg siger farvel til assistentrollen i Hjørring-klubben for at overtage U23-mandskabet i Borussia Dortmund.

I trænersammenhæng er det imidlertid en voldsom anerkendelse af 33-årige Mike Tullbergs evner som taktiker og mandskabsbehandler. Det svarer nærmest til Kevin Magnussens første trin ind i Formel 1-simulatoren hos McLaren i sin tid.

De tre seneste trænere for BVB's U23-hold hedder nemlig Jan Siewert, Daniel Farke og David Wagner.

Siewert byttede for få måneder siden Dortmund-tjansen ud med det ledige sæde hos Huddersfield i Premier League. Der afløste han såmænd David Wagner, som i sin tid også blevet hentet fra regionaltræner-jobbet i Borussia Dortmund.

Helt så voldsomt var det ikke for Daniel Farke. Han steg ud en etage lavere, da han i 2017 forlod Dortmund for at overtage managersædet i Norwich... et hold han nu har ført til tops i Championship med udsigt til avancement til Premier League.

Læg dertil, at næste navn i rækken af BVB II-trænere er Hannes Wolf, der netop nu er ved at sikre Hamburger SV tilbagevenden til Bundesligaen.

Mike Tullberg træder altså i Dortmund ind i en kongerække af trænernavne, der automatisk gør den unge træner til det største danske trænerhåb i mange år.

- Det er et kæmpejob, siger Mike Tullberg begejstret, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen.

- Jeg ved, hvad det indebærer. De seneste tre trænere er alle blevet solgt til England, siger han.

Mike Tullbergs karriere som spiller blev smadret af en stribe skader, hvilket for små ti år siden fik ham til at se mod trænergerningen, da han var ukampdygtig i Oberhausen. I den klub tog han sine første skridt som træner, og han blev den yngste træner nogensinde i U19 Bundesligaen.

De bedrifter ligger til grund for ansættelsen i Dortmund til sommer.

- Herhjemme kender de fleste mig som en spiller, der engang scorede på saksespark mod Brøndby og røg til udlandet. Det mål kender de intet til i Dortmund. De kender til gengæld alt til mig som træner, og jeg er stolt over, at jeg som 33-årig kan kalde mig træner for U23-holdet i Borussia Dortmund, jubler Mike Tullberg, der ingen betænkeligheder har med at tage tjansen 'Jeg snakker nærmest bedre tysk end dansk, ' som han bemærker.

Med jobbet i Dortmund tager Mike Tullbergs trænerkarriere dermed et gear op.

Han går fra at være assistent til at stå i en cheftrænerrolle, hvor en stilling som Premier League-manager rent faktisk er det naturlige næste skridt.

Nå ja... regionalliga-bold i Tyskland... så vildt.

Se også: Schweizisk stjerne: Jeg kender Eriksen rigtig godt

Se også: Truende konkurs: Nu er der ny deadline

Themes
ICO